Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Capitala are nevoie de 3,7 miliarde de euro pentru investitii pana in 2013

Capitala are nevoie de 3,7 miliarde de euro pentru investitii pana in 2013

Nivelul de investitii pentru infrastructura in Capitala, pana in 2013, intr-un scenariu optimist, este de 3,692 miliarde de euro, iar timpul petrecut in trafic va scadea cu 16,5%, in caz ca se va indeplini scenariul, a afirmat, miercuri, viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, citat de NewsIn.

Tot in acest caz, emisiile de dioxid de carbon vor scadea cu 14,1%.

Conform unui scenariul minimal, in care sumele pentru investitii pana in 2013 sunt de doua miliarde de euro, timpul petrecut de bucuresteni in trafic ar urma sa scada cu doar 4,2%, iar emisiile de dioxid de carbon, cu 2%.

Investitiile presupun continuarea reabilitarii marilor bulevarde si a strazilor principale. Pana in prezent, dintre cele 486 strazi mari administrate de Primaria Capitalei, 380 sunt reabilitate.

Lucrarile de infrastructura mai presupun inchiderea inelul principal de circulatie, la sfarsitul anului 2010, prin darea in folosinta a pasajului Basarab, inceperea lucrarilor la inelul median si inchiderea inelulul exterior (soseaua de centura) intre Mogosoaia si Chitila.

Potrivit viceprimarului general, lucrarile la inelul median, la pasajele supraterane si subterane si la iesirile din oras sunt intarziate fata de Planul Master de infrastructura, adoptat acum cativa ani de municipalitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1223 ori
Citeste mai multe despreinvestitii capitala trafic miliarde euro