Buffett se contrazice si investeste in presa scrisa

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 09:12
1303 citiri
Buffett se contrazice si investeste in presa scrisa

Warren Buffett va cumpara Omaha World Herald, compania care publica ziarul din orasul natal al miliardarului, in ciuda parerii pe care si-a expus-o pentru foarte mult timp, aceea ca presa scrisa nu aduce decat pierderi in profiturile oricarei companii.

Investitorul miliardar a anuntat oficial, miercuri, ca va cumpara compania, fara sa dezvaluie detalii din contract si fara sa spuna suma pentru care va face achizitia, scrie The Financial Times.

Contractul va oferi Berkshire Hathaway oportunitatea de a controla cotidianul World Herald si alte sase ziare de acelasi tip, dar si cateva ziare saptamanale din Nebraska si Iowa de Sud-Est, potrivit unui comunicat lansat de compania vizata.

In plus, intelegerea, care ar trebui sa fie incheiata pana la sfarsitul anului, ar permite companiei achizitionate sa "isi rezolve problemele pe termen lung cu capitalul", potrivit declaratiei facute de Terry Kroeger, CEO Omaha World-Herald, citat de The Wall Street Journal.

Structura companiei, in care proprietarii erau angajati, era destul de restrictiva si limita posibilitatea de a obtine capital de la persoane care nu erau angajate, adauga acesta.

Buffett a declarat, miercuri, ca Omaha World Herald aduce "profituri solide", dupa ce, in 2009, sustinea ca ca multe ziare "au un potential urias de a aduce pierderi la nesfarsit" si ca pe majoritatea nu le-ar cumpara "nici macar la un pret de nimic", scrie Bloomberg.

Reuters subliniaza o alta remarca a lui Buffett, potrivit caruia motivul pentru toate aceste pierderi se datoreaza lipsei unui model de business sustenabil.

Industria de media print a cunoscut o scadere uriasa la nivel global, pe masura ce majoritatea cititorilor au inceput sa se indrepte catre alte tipuri de media, inclusiv cea online, insa Buffett pare sa fie increzator in noua sa achizitie.

World Herald, cu un tiraj zilnic de 135.000 de exemplare, si care se mandreste ca este cel mai mare ziar detinut de angajati din SUA, a inceput deja sa raspandeasca vestea achizitiei pe site-ul propriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#Warrwn Buffett cumpara ziar, #achizitii Warren Buffett, #Buffett achizitioneaza Omaha World Herald , #Investitii