Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bosch Rexroth aduce investitii de 11 milioane euro in Romania

Bosch Rexroth aduce investitii de 11 milioane euro in Romania
Concernul german Bosch Rexroth, lider european in domeniul tehnicii liniare, a inaugurat joi la Blaj o fabrica de componente, care pana la sfarsitul anului 2008 va asigura 300 de locuri de munca.

Noua fabrica, o investitie de 11 milioane de euro si care numara in prezent 180 de angajati, este cea de-a 42-a deschisa in lume de concernul Bosch Rexroth.

Componentele de mare precizie produse la Blaj se mai fabrica in uzinele Bosch Rexroth din Germania si SUA. Amplasamentul noii fabrici nu a fost intamplator, concernul german avand legaturi de peste un deceniu cu intreprinderea de aparate si masini unelte - I.A.M.U. din Blaj.

Prezent la inaugurare, vicepresedintele concernului, Siegfried Dais, a punctat ca noua fabrica din Romania reprezinta o alta piatra de hotar in extinderea platformei mondiale de fabricatie Bosch Rexroth. in ultimii trei ani, concernul german a deschis linii de productie in Slovenia, Ungaria si China.

Directorul tehnic al companiei, Reiner Buttner, a declarat ca prin noua fabrica de la Blaj concernul isi largeste capacitatile de productie, contribuind astfel la consolidarea pozitiei Bosch pe piata mondiala a tehnicii liniare.

Piesele de tehnica liniara ce vor fi fabricate la Blaj pentru piata mondiala vor fi utilizate la toata gama de masini unelte, transformand miscarea rotativa a motoarelor electrice in miscare liniara.

Cu aproape 30.000 de angajati, concernul german Bosch Rexroth, unul din liderii mondiali in domeniul tehnologiei pentru actionari, automatizari si control, a avut in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 4,9 miliarde de euro, cu peste 300 de milioane de euro mai mult decat in anul precedent.

La evenimentul de la Blaj au participat consulul Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach, presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, subprefectul Ladany Arpad si primarul municipiului Blaj, Simion Bacila.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1199 ori