BNR: Posibila redresare a investitiilor in industrie - sondaj

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 15:03
1423 citiri
BNR: Posibila redresare a investitiilor in industrie - sondaj

Industria va consemna, probabil, o reluare a acumularilor de capital, in luna septembrie (evolutie confirmata si de seria ajustata), in conditiile in care soldul conjunctural si-a inversat semnul (de la minus 10% la plus 20%), potrivit Buletinului de Conjunctura, publicat de Banca Nationala pe pagina sa de internet.

Potrivit BNR, este posibila o redresare a investitiilor in industrie si o scadere accelerata in constructii.

"In constructii, investitiile isi vor accentua traiectoria descendenta, sugerata de adancirea soldului negativ al opiniilor atat in cazul seriei brute, cat si al celei ajustate (pana la minus 25%, respectiv minus 39%).

Imbunatatirea perspectivei la nivelul sectorului industrial va fi imprimata indeosebi de revigorarea preconizata pentru investitiile din industria mijloacelor de transport si din industria metalurgica, a constructiilor metalice si a produselor din metal (inversare semnificativa a soldurilor conjuncturale, pana la plus 50% si, respectiv, plus 36%), dar si de mentinere a estimarilor optimiste in industria de prelucrare a lemnului, industria de masini, echipamente si aparate electrice, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si aparate radio-TV si in activitatea de productie, transport si distributie a energiei electrice si termice, a gazelor si a apei calde (solduri conjuncturale pozitive cuprinse intre 38% si 60%)", se mentioneaza in buletin.

La polul opus se va plasa, din nou, industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a carbunelui si tratare a combustibililor nucleari (sold conjunctural: minus 36%).

Potrivit sondajului realizat de BNR, cvasitotalitatea respondentilor din subsectorul extractiv, precum si peste 93% din numarul managerilor din industria materialelor de constructii, nu intrevad modificari ale cheltuielilor de investitii.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#BNR investitii Romania, #investitii industrie Romania, #acumulari capital Romania, #investitii constructii , #Investitii