Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD pregateste investitii de 500 de milioane de euro

BERD pregateste investitii de 500 de milioane de euro
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea participa cu 10% la formarea capitalului de 500 de milioane de euro al viitorului fond de investitii pentru Europa Centrala si de Est Emerging Europe Convergence Fund II, potrivit unui anunt al bancii. firma EMP Europe Management si ca administrator de investitii compania Mid Europa Partners LLP (MEP). Fondul are in vedere investitii atit in tarile care au aderat recent la Uniunea Europeana, precum Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia si Slovenia, cit si in statele care sint candidate la aderare, cum ar fi Bulgaria, Croatia si Romania, alte state din Europa Centrala si de Est, precum si Comunitatea Statelor Independente.
Proiectele vizeaza obtinerea de participatii de control sau de pachete minoritare semnificative la companii cu o valoare cuprinsa intre 100 de milioane de euro si un miliard de euro. La acest fond mai participa si divizia de investitii a Bancii Mondiale, International Finance Corporation (IFC) care si-a anuntat deja intentia de a aloca pina la 20 de milioane de euro.

Autor: Dan Odagiu

Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 814 ori