Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autostrazile nu inseamna doar infrastructura. Pe "marginea" lor se fac investitii de zeci de milioane de euro

Autostrazile nu inseamna doar infrastructura. Pe "marginea" lor se fac investitii de zeci de milioane de euro


Investitiile realizate de companii in Bucharest Industrial Park (BIP), dezvoltat pe baza unui parteneriat romano - belgian (familia Ratiu - Wilmarc Invest &Attis), au depasit 70 de milioane de euro, pana in prezent, aici fiind create peste 1.000 de locuri de munca.

Bucharest Industrial Park este situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la 23 de kilometri de capitala, si are o suprafata de 173 de hectare.

Bucharest Industrial Park a obtinut titulatura de ˝Parc Industrial˝, in 2002, aceasta titulatura aducand scutirea de plata taxelor pentru terenurile si constructiile aflate in interiorul parcului. Investitiile in infrastructura Bucharest Industrial Park se ridica la opt milioane de euro.

In prezent, BIP mai are in proprietata in jur de 100 hectare de teren industrial, si intentioneaza sa ocupe intreaga suprafata a parcului de catre clienti, fiind in discutii, i prezent, cu potentiali clienti.

Investitorii provin din logistica, depozitare si industrie usoara

Principalele companii care au investit in Bucharest Industrial Park activeaza in domeniul logisticii, depozitare si industrie usoara.

Ultimul depozit finalizat in BIP apartine operatorul de logistica H.Essers. Acest depozit, cu o suprafata totala de 30.000 de metri patrati, reprezinta prima faza a locatiei principale din Romania a companiei si face parte din planul sau strategic de dezvoltare si extindere in Europa de Est.

H.Essers intentioneaza sa extinda depozitul

Operatorul de logistica intentioneaza sa extinda acest proiect pana la o suprafata de depozitare de 100.000 metri patrati.

Deocamdata, primul depozit deservi articole farmaceutice, produse de larg consum, lichide si produse chimice, precum si alte produse, respectand directiva standard de securitate si protectia mediului SEVESO.

Anul trecut, compania belgiana a cumparat un teren cu suprafata de cinci hectare in Bucharest Industrial Park.

Investitiile companiei din prima faza se ridica la 15 milioane de euro.

In momentul de fata, in Bucharest Industrial Park isi desfasoara activitatea companii precum KLG Europe, Gokbora International Transport, Prologis, AVE Intermed si Universal Logistic.

Autostrazile atrag investitii

Investitorii, atat manufacturieri, cat si companii de logistica, se orienteaza in general catre Bucuresti sau catre orasele mari inconjurate de o infrastructura de transport dezvoltata. Cum insa autostrazile romansesti se de construiesc cu foarte mare greutate, investitiile se duc catre orase aflate in apropierea granitei cu Ungaria, unde reteaua de autostrazi este dezvoltata.

Astfel, in parcurile industriale din vestul tarii sunt prezente companii ca Plexus, Emerson, Benevenuti sau Celestica si AdePlast.

Un exemplu elocvent este chiar H.Essers, companie care mai are deschise trei unitati in apropierea granitei cu Ungaria, mai exact la Timisoara, Oradea si Curtici. Pe langa acestea, mai are unitati in Bucuresti, Sibiu si Roman.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2379 ori