Austria isi continua investitiile pe piata romaneasca

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 16:19
1337 citiri
Austria isi continua investitiile pe piata romaneasca

Investitorii din Austria sunt pregatiti sa isi continue activitatea in Romania, cea de-a doua tara ca dimensiune a investitiilor austriece, insa lipsa de transparenta din sectorul public ramane o problema majora, este de parere Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la Bucuresti.

"Anul trecut a fost unul dificil, insa companiile austriece au continuat expansiunea, mai ales in industrie si retail", a deckarat Michael Schwarzinger intr-un interviu acordat The Diplomat.

Relatiile economice si diplomatice intre cele doua tari au generat investitii de 9,2 miliarde de euro, echivalentul a 18,1% din totalul investitiilor straine in economia locala.

Companiile austriece sunt active pe toata suprafata tarii, inclusiv in sectorul serviciilor precum banking si asigurari, prin intermediul marilor companii ca Erste.

In industra de prelucrare a lemnului, Austria este prezenta in Romania prin firmele Schweighofer, Egger si Kronospan.

Firmele Baumit, Wienerberger, Lasselsberger, Bramac si Tondach domina sectorul materialelor de constructii, iar bauMax, Hevis si Billa sunt marii retaileri austrieci cu activitate intensa in Romania.

Exista aproximativ 6.000 de firme cu un capital austriac activ local, potrivit Registrului Roman al Comertului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#investitii Austria Romania, #Michael Schwarzinger interviu, #investitii austriece , #Investitii