Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Australienii ar investi 100 milioane de euro in exploatarea petrolului romanesc

Australienii ar investi 100 milioane de euro in exploatarea petrolului romanesc


Compania petroliera ADX Energy ar putea investi pana la 100 milioane de euro in lucrari de explorare/exploatare a unui perimetru petrolier din Timis si incearca sa convinga investitorii ca Romania sprijina activitatile legate de petrol si gaze, intrucat strangerea de fonduri "nu este partea usoara".

"Strangerea de fonduri pentru un proiect bun de dezvoltare de petrol sau gaze naturale nu este insa partea usoara, problema principala este de a oferi incredere investitorilor nostri ca Romania este o tara care sprijina activitatile legate de petrol si gaze naturale si, prin urmare, activitatile pot fi efectuate intr-un mod rapid si eficient din punct de vedere al costurilor, in conformitate cu legile si reglementarile romanesti si ale UE", a declarat Paul Fink, directorul tehnic al ADX Energy, potrivit Mediafax.

Fink a adaugat ca, in functie de rezultatele fazei de explorare, cheltuielile ADX Energy pot ajunge pana la 100 de milioane euro intr-o perioada de cinci ani.

ADX Energy a concesionat in 2012, de la statul roman, perimetrul denumit Parta, judetul Timis, pentru explorarea conventionala a zacamintelor de petrol si gaze naturale din zona Timisoarei.

"Strategia noastra este sa gasim cu ajutorul celei mai moderne tehnologii in primul rand petrolul care nu a fost observat in trecut", a mai spus Fink.

ADX Energy are sediul in Perth, Australia, si are avize pentru explorari de hidrocarburi in Europa si Africa de Nord.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1640 ori