Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Atragerea de noi investitii in economia romaneasca, prioritate a noului ambasador german la Bucuresti

Atragerea de noi investitii in economia romaneasca, prioritate a noului ambasador german la Bucuresti


Atragerea de noi investitii germane in economia romaneasca reprezinta o prioritate a mandatului noului ambasador al R.F. Germania la Bucuresti, Werner Hans Lauk, care a fost primit joi de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean.

"Ambasadorul Lauk a aratat ca o prioritate a mandatului sau o constituie atragerea de noi investitii germane in economia romaneasca, avand in vedere cresterea competitivitatii mediului de afaceri din Romania si a oportunitatilor oferite de acesta", se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Cei doi au apreciat stadiul excelent al relatiilor romano-germane si au trecut in revista rezultatele vizitei la Berlin si Stuttgart a premierului Victor Ponta, desfasurata in 10-11 iunie.

A fost evidentiat rolul minoritatii germane din Romania in dezvoltarea relatiilor romano-germane si importanta ca gest reparator fata de aceasta a intrarii in vigoare a Legii 211/2013 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri. Partea germana a apreciat in mod special modelul romanesc in domeniul protectiei drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale.

A fost exprimat interesul pentru continuarea colaborarii in implementarea proiectelor derulate sub egida Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, proiect care va contribui la cresterea coeziunii socio-economice a regiunii dunarene.

De asemenea, a avut loc un schimb de vederi privind relatiile cu Republica Moldova si perspectiva sa europeana, vecinatatea estica a UE si evolutiile inregistrate in regiune in perspectiva Summitului de la Vilnius, precum si situatia din Balcanii de Vest.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1551 ori