Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asistenta tehnica de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea managementului investitiilor publice

Asistenta tehnica de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea managementului investitiilor publice
Ministrul delegat pentru buget, Darius-Bogdan Valcov, a semnat, marti, cu Banca Mondiala, Contractul de asistenta-tehnica pentru proiectul 'Imbunatatirea managementului investitiilor publice', potrivit unui comunicat de presa al ministerului.

"Obiectul acestui contract il constituie imbunatatirea managementului investitiilor publice si crearea unor instrumente de sprijin in procesul de utilizare mai eficienta a resurselor bugetare, contribuind astfel la decongestionarea spatiului fiscal care ar putea fi folosit pentru finantarea investitiilor publice prioritare, precum si pentru co-finantarea proiectelor de investitii sustinute din fonduri UE", se spune in comunicat, potrivit Agerpres.

De asemenea, se precizeaza faptul ca, prin imbunatatirea planificarii bugetare si prioritizarea investitiilor publice, se vor asigura resursele pentru co-finantarea proiectelor din fonduri europene prin reducerea risipei in alocarea banului public si astfel se va contribui la absorbtia eficace, eficienta, transparenta si imbunatatirea utilizarii FESI din punct de vedere al calitatii, relevantei si ritmului de implementare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 885 ori