Asistenta tehnica de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea managementului investitiilor publice

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 16:00
1200 citiri

Ministrul delegat pentru buget, Darius-Bogdan Valcov, a semnat, marti, cu Banca Mondiala, Contractul de asistenta-tehnica pentru proiectul 'Imbunatatirea managementului investitiilor publice', potrivit unui comunicat de presa al ministerului.

"Obiectul acestui contract il constituie imbunatatirea managementului investitiilor publice si crearea unor instrumente de sprijin in procesul de utilizare mai eficienta a resurselor bugetare, contribuind astfel la decongestionarea spatiului fiscal care ar putea fi folosit pentru finantarea investitiilor publice prioritare, precum si pentru co-finantarea proiectelor de investitii sustinute din fonduri UE", se spune in comunicat, potrivit Agerpres.

De asemenea, se precizeaza faptul ca, prin imbunatatirea planificarii bugetare si prioritizarea investitiilor publice, se vor asigura resursele pentru co-finantarea proiectelor din fonduri europene prin reducerea risipei in alocarea banului public si astfel se va contribui la absorbtia eficace, eficienta, transparenta si imbunatatirea utilizarii FESI din punct de vedere al calitatii, relevantei si ritmului de implementare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#asistenta tehnica Banca Mondiala, #proiect imbunatatire management investitii , #Investitii