Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ArcelorMittal isi majoreaza capitalul cu 86 milioane euro

ArcelorMittal isi majoreaza capitalul cu 86 milioane euro


Compania ArcelorMittal Tubular Products Holding isi va majora capitalul cu 86 de milioane de euro prin doua companii pe care le detine, ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) si ArcelorMittal Tubular Products Iasi (TPRO).

Capitalul social al ArcelorMittal Tubular Products Roman, acum de 36,11 milioane lei, ar urma sa creasca cu 292,1 milioane lei, la 328,2 milioane lei.

Pentru ArcelorMittal Tubular Products Iasi injectia de capital ar urma sa fie de 78 milioane lei, de la 162,9 milioane lei la 241 milioane lei.

Cele doua operatiuni vor fi discutate in AGA, programata pentru 26 ianurie, potrivit unor comunicate transmise de cele doua companii Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

ArcelorMittal Tubular Products Holding, inregistrata in Olanda, controleaza 69,7% din titlurile ArcelorMittal Tubular Products Roman si 96,3% din actiunile ArcelorMittal Tubular Products Iasi.

Cele mai recente tranzactii cu titlurile ArcelorMittal Tubular Products Roman au fost derulate la BVB miercuri, la pretul de 1,516 lei pe unitate, cotatie la care compania are o capitalizare de aproximatiuv 22 milioane lei (5,1 milioane euro).

Ultima tranzactie cu actiunile ArcelorMittal Tubular Products Iasi a avut loc la 2 noiembrie, la pretul de 0,84 lei pe unitate. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 54,7 milioane lei (12,7 milioane euro).

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, detine in Romania, pe langa cei doi producatori de tevi, si doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara. La acestea se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si divizia romaneasca a ArcelorMittal Construction.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1260 ori