ArcelorMittal Galati va folosi strategia Dacia

Joi, 24 Mai 2012, ora 12:11
1773 citiri
ArcelorMittal Galati va folosi strategia Dacia

Directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Bruno Ribo, a declarat recent ca echipa manageriala de pe platforma siderurgica vrea sa implementeze modelul de succes aplicat la Dacia, uzina care, in opinia sa, a salvat compania-mama Renault de la faliment.

"Eu si colegii mei din management avem un model de urmat. Ne-am raportat la standardele de la Dacia pentru ca suntem realmente impresionati de povestea de succes de acolo. Dacia castiga bani si se poate spune ca Dacia a salvat Renault de la faliment. E un model pe care vrem sa-l reproducem aici. Trebuie sa fim consistenti in eforturile noastre si sa avem radare deoarece lor le-a luat sapte ani sa schimbe tot si au avut si noroc pentru ca avut mai mult succes decat s-au asteptat", a afirmat Bruno Ribo.

Oficialul, cu experienta in industria auto, a precizat ca schimbarile implementate la Dacia dupa privatizare au eliminat diferentele dintre uzina de la Moveni si uzinele similare din Occident.

"Vizitand Dacia, observi ca nu e nicio diferenta intre Dacia si orice alta fabrica auto din vestul Europei in termeni de curatenie, de management, de pricepere tehnica a oamenilor. Singura diferenta e ca cei de la Dacia au mai putini roboti", a precizat directorul combinatului din Galati.

El a explicat ca, urmand acest model, echipa manageriala de la Galati vrea sa transforme compania siderurgica intr-o companie performanta, care "sa faca bani". Procesul de transformare, ale carui directii principale sunt reducerea costurilor de productie, cresterea eficientei echipamentelor si instruirea salariatilor, este acum la jumatate.

ArcelorMittal Galati a incheiat anul 2011 cu o productie de 1,8 - 1,9 milioane de tone de otel si cu pierderi, pentru al treilea an consecutiv.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#ArcelorMittal Galati succes Dacia, #ArcelorMittal implementare strategie Dacia , #Investitii