Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arcelor Mittal investeste 10 miliarde de dolari in Ucraina

Arcelor Mittal investeste 10 miliarde de dolari in Ucraina

Cel mai mare grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, planuieste sa investeasca pana la zece miliarde dolari in dezvoltarea sectoarelor miniere si de productie siderurgica al Ucrainei, a declarat presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, conform paginii web a cotidianului electronic Ukrainian Journal

Presedintele Ucrainei a precizat ca Arcelor Mittal analizeaza un numar de proiecte de investitii, insa a refuzat sa ofere informatii suplimentare.

Aceste investitii reflecta interesul crescand al Arcelor Mittal fata de Ucraina, care este al saptelea producator mondial de otel din lume, reprezentand un indicator al intentiilor de expansiune ale grupului in regiune.

Mittal este interest de un zacamant de fier de dimensiuni mari, cunoscut ca Kryviy Rih Oxidized Ore Mining Plant.

Acest zacamant necesita investitii de cel putin 800 de milioane de euro pentru ca productia de minereu de fier sa poata incepe. Arcelor Mittal are nevoie de minereu pentru a alimenta grupurile siderurgice pe care le detine in Romania, Ucraina, Polonia si Cehia, afirma un analist al unei agentii de cercetare a sectorului siderurgic, Prometal, Tatiana Teliatnikova.

Mittal s-a confruntat cu concurenta venita din partea unui consortiu ruso-ucrainean al grupurilor Matalloinvest (Rusia) si Smart-group (Ucraina), care incearca deasemenea sa castige controlul asupra acestui zacamant.

Mittal Steel a achizitionat activele sale din Ucraina, sub denumirea de Kryvorizhstal, in octombrie 2005, cheltuind peste 4,8 miliarde dolari pentru o participatie de 93%.

Aceasta a fost prima licitatie transparenta pentru privatizare a Ucrainei, aducand statului cea mai mare suma obtinuta dintr-o privatizare in ultimii 10 ani.

Mittal Steel Kryviy Rih a produs 7,59 milioane tone de otel in 2006, in crestere fata de cele 6,95 milioane tone produse in 2005.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1007 ori