Apple doneaza 2,5 miliarde de dolari pentru a combate criza locuintelor din California

Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 16:17
3003 citiri
Apple doneaza 2,5 miliarde de dolari pentru a combate criza locuintelor din California
Foto: Pixabay

Grupul american Apple Inc a anuntat luni ca va directiona 2,5 miliarde dolari pentru a combate o criza de locuinte accesibile, care a dus la cresterea preturilor in statul California, cea mai mare parte din bani fiind dedicata fondurilor care vor fi gestionate impreuna sau de catre autoritatile statului California, transmite Reuters.

Un miliard de dolari va merge spre un fond comun cu autoritatile statului si care va impulsiona proiectele de locuinte accesibile care sufera intarzieri sau stagnari.

Un alt miliard de dolari va merge spre un fond gestionat de stat pentru cei care isi cumpara prima casa si care va oferi asistenta financiara profesorilor, asistentelor si membrilor echipajelor de interventie rapida, precum ofiteri de politie si pompieri.

Restul de 500 milioane de dolari vor merge spre eforturi similare in regiunea din nordul statului California, unde companiile din sectorul tehnologiei au generat critici din partea locuitorilor, care le considera vinovate pentru cresterea rapida a pretului locuintelor.

Intr-un interviu acordat Reuters, directorul general de la Apple, Tim Cook a spus ca grupul "s-a simtit dator" sa contribuie la rezolvarea crizei de locuinte din California.

Actualul sediu central Apple, in Cupertino, California, este amplasat la o distanta mai mica de cinci mile (opt kilometri) de casa unde Steve Jobs si Steve Wozniak au asamblat primele computere Apple in anii '70.

"Vrem sa fim siguri ca acesta va fi un loc viu in care oamenii pot trai si creste o familie. Si nu exista nicio indoiala ca astazi acest lucru nu este posibil pentru multi oameni, ca regiunea sufera de pe urma unei crize locuinte accesibile", a spus Tim Cook. "Sectorul tehnologiei a crescut foarte mult si a devenit o parte importanta a economiei. Am dori sa fim o parte a solutiei si de acea ne alaturam", a adaugat directorul Apple.

Anuntul celor de la Apple vine dupa ce alte mari companii din sectorul tehnologic, precum Facebook Inc si Alphabet Inc, grupul care detine motorul de cautare online Google, au promis fiecare un miliard de dolari pentru initiativele destinate construirii de locuinte in California in timp ce Microsoft a alocat 500 milioane de dolari pentru o initiativa similara in Seattle, statul Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#criza locuinte California, #Apple investitii locuinte California , #Investitii