Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Americanii vor sa investeasca in dezvoltarea Capitalei

Americanii vor sa investeasca in dezvoltarea Capitalei


Compania americana AECOM, specializata in proiectare si consultanta in domeniul constructiilor si infrastructurii, este interesata sa participe la proiectele de dezvoltare urbana a Capitalei, in urma discutiilor purtate cu reprezentantii municipalitatii bucurestene.

"Va invitam sa profitati de experienta noastra pentru a duce la bun sfarsit dezvoltarea orasului pe care ati inceput-o. Un lucru este sigur.Trecem printr-o epoca a transformarilor care isi va produce efectele pe termen lung, iar acest lucru il simte si Bucurestiul si Parisul si New York-ul".

"Trebuie sa gasim solutii pentru a face Bucurestiul mai atractiv", a declarat vicepresedintele AECOM, Christopher Choa, la intalnirea cu primarul general Sorin Oprescu si cu mai multi directori din cadrul municipalitatii.

Intalnirea de la Bucuresti a avut loc ca urmare a discutiilor purtate la New York, cu ocazia vizitei in SUA efectuate de Oprescu.

Specialistii AECOM au aratat ca, avand in vedere nevoile si cerintele de dezvoltare, Bucurestiul are nevoie de proiecte realizate in parteneriat public-privat, dar si de atragerea de fonduri nerambursabile.

In acest sens, potrivit acestora, dezvoltarea metroului bucurestean, parcarile si investitiile referitoare la completarea inelului median se numara printre proiectele care ar putea fi realizate cu succes prin investitii de tip parteneriat public-privat.

AECOM, care este activa si in Romania din 2000, are o cifra anuala de afaceri de circa 8 miliarde de dolari. Compania are deja parteneriate cu alte orase de pe glob. Este vorba despre proiectele denumite generic "orasele viitorului", pe care AECOM le desfasoara impreuna cu IBM si General Electric. AECOM are clienti in peste 130 de tari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1204 ori