Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Americanii investesc 260 de mil de dolari la Deveselu

Americanii investesc 260 de mil de dolari la Deveselu


Congresul american a autorizat cateva agentii ale Departamentului Apararii sa porneasca proiecte de constructii la Deveselu in valoare de peste 220 de milioane de dolari in acest an. Marina americana mai aduce 45 de milioane.

Administratia americana planuieste sa investeasca in baza de la Deveselu peste 260 de milioane de dolari in acest an fiscal, potrivit Radio Romania Actualitati. Este vorba de bani care ar urma sa fie folositi pentru demararea unor constructii militare. Suma a fost aprobata in Congresul american, iar documentul a fost semnat de presedintele Obama.

Congresul american a autorizat cateva agentii ale Departamentului Apararii sa porneasca proiecte de constructii militare la Deveselu in valoare de peste 220 de milioane de dolari.

In plus, marina americana ar urma sa cheltuiasca anul acesta in acelasi scop aproximativ 45 de milioane de dolari. Asta pentru ca sistemul numit "Aegis", care va fi folosit la Deveselu, a fost proiectat initial pentru a fi utilizat pe nave, iar acum, in Romania, este adaptat pentru prima oara pentru a fi functiona in varianta terestra.

Potrivit Radio Romania Actualitati, si companiile romanesti au sansa sa primeasca lucrari. Richard Roemer, reprezentantul Agentiei de Aparare Antiracheta de la Washington, spune ca fondurile destinate Agentiei de Aparare Antiracheta pot fi contractate in 2013 si 2014 doar de o societate americana, insa aceasta va putea subcontracta anumite lucrari unor firme romanesti.

Cele 45 de milioane de dolari de la marina americana pot merge directa catre firme romanesti in functie de ofertele pe care le fac in cadrul licitatiilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2529 ori