Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alro a investit in ultimii sase ani circa 77 mil. dolari pentru cresterea eficientei energetice

Alro a investit in ultimii sase ani circa 77 mil. dolari pentru cresterea eficientei energetice


Alro SA, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a implementat, in ultimii sase ani, un program de investitii de peste 77 milioane de dolari pentru cresterea eficientei energetice, se arata intr-un comunicat transmis joi.

Investitiile au vizat atat productia de aluminiu primar, cat si pe cea de aluminiu procesat, precum si rafinaria de alumina.

"Anul trecut, Alro a investit aproximativ opt milioane de dolari in programul de crestere a eficientei energetice. Compania a inlocuit doua compresoare K-250 intensive energetic cu unele moderne, scazand astfel consumul de electricitate si de apa pentru racire, in procesul de productie a aluminiului prelucrat. In 2011, Alro a optimizat arderea in cuptorul pentru coacerea anozilor, reducand consumul de gaz", se spune in comunicat.

Compania a mai modernizat patru cuptoare de recoacere a rulourilor, ducand la o scadere suplimentara a consumului de electricitate si de gaz. Totodata, Alro a investit in sistemul de apa industriala si de drenare.

Anul trecut, compania a alocat sapte milioane de dolari pentru programul de eficienta energetica implementat la rafinaria de alumina, Alum Tulcea.

Incepand cu 2005, Alro si-a intensificat programul de crestere a eficientei energetice in cadrul unitatilor sale, investind aproximativ 77 milioane de dolari, pana la finele lui 2011. Astfel, printre principalele proiecte implementate, compania a investit peste 27 milioane de dolari pentru cresterea intensitatii curentului electric la cuva, la halele de electroliza active, pana la 120 kA. Aceasta a contribuit la obtinerea unei productii mai mari, cu impact direct asupra reducerii consumului de electricitate pe tona de aluminiu.

26 milioane de dolari in sapte noi grupuri de transformare

Totodata, intre 2006 si 2008, Alro a investit peste 26 milioane de dolari in sapte noi grupuri de transformare si in 14 redresori la halele de electriliza 5-8. Aceste investitii au contribuit la reducerea consumului de electricitate.

Programul de investitii pentru eficienta energetica a permis companiei sa creasca productia de la 240.000 de tone de aluminiu primar in 2005, la maximul de 288.000 tone de aluminium primar in 2008, fara o majorare semnificativa a consumului de energie.

"Toata energia electrica achizitionata de Alro, atat prin contracte directe, cat si prin intermediul platformei OPCOM, a fost si continua sa fie folosita doar in cadrul procesului de productie din cadrul Alro, Vimetco Extrusion si Alum. Alro, Vimetco si toate subsidiarele sale nu au revandut si nu intentioneaza sa revanda energie electrica unor terte companii". se mai arata in comunicat.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Alro este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1054 ori
Citeste mai multe desprealro investitii investitii alro 2011