Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile grupului Menatwork, in crestere cu 15% pe o piata in scadere

Afacerile grupului Menatwork, in crestere cu 15% pe o piata in scadere


Grupul de firme Menatwork, producator si furnizor de solutii complete pentru constructii, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 44 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de nivelul din 2012. Cu toate acestea, piata constructiilor a scazut cu 34% anul trecut.

Rezultatele sunt in linie cu obiectivele stabilite la inceputul lui 2013, cand compania si-a propus ca fiecare din cele 11 firme ale grupului sa termine anul cu afaceri pe plus, iar la nivel de grup cu o crestere de minim 10 procente.

Investitii de 35 milioane de euro in 20 de ani de activitate in Romania

Evolutia pozitiva a afacerilor Menatwork a fost determinata in principal de investitiile realizate in cele doua decenii de activitate pe piata din Romania. Acestea au depasit 35 milioane de euro, iar cea mai mare parte a fost implementata in productie pentru achizitia de utilaje industriale si linii tehnologice automatizate, dar si catre marirea suprafetei depozitelor, cresterea parcului auto si dezvoltarea continua de noi produse si servicii.

Luigi Caverni, proprietarul grupului Menatwork

"Consideram un real succes faptul ca de la startul cu o societate, 5 angajati si o cifra de afaceri de 2.040.203.000 lei, cat am inregistrat la finele anului 1994, dupa primul an de activitate, azi, dupa 20 de ani, am ajuns la 300 angajati, 11 firme membre ale grupului si afaceri consolidate de peste 44 de milioane de euro", a spus Luigi Caverni, proprietarul grupului de firme Menatwork.

In conditiile unei piete care in ultimii ani nu a dat semne de revenire, grupul Menatwork s-a adaptat cerintelor actuale prin identificarea continua de noi arii de business, ce au contribuit la consolidarea companiei pe piata romaneasca, dar si la export.

Noile segmente de activitate au stabilizat businessul

"Pe langa planul investitional derulat pe parcursul celor 20 de ani de activitate, o contributie semnificativa la cresterea afacerilor a avut-o procesul de reorganizare a firmelor membre in centre de profit, proces pe care am reusit sa il finalizam la inceputul anului curent. Am fost nevoiti sa ne adaptam la situatia pietei atat prin reorganizarea interna, cat si prin dezvoltarea unor noi segmente de activitate, precum agricultura si eficienta energetica. Pentru asta a trebuit sa investim in noi unitati de productie si in trainingul specialistilor nostri", a adaugat Caverni.

"Am identificat la timp nevoile pietei si am introdus servicii conexe. Pe langa activitatile productive, ne-am concentrat foarte mult, pe furnizarea de solutii complete pentru profesionistii bransei. Astfel, in prezent, clientul odata ajuns in parcul industrial din Popesti Leordeni beneficiaza de toate produsele si serviciile necesare la amenajarea unei constructii de tip comercial, industrial, hotelier, medical, sportiv, public, rezidential etc. Acest lucru a avut o contributie semnificativa in consolidarea afacerilor grupului", a mai spus proprietarul grupului.

Pentru anul in curs, grupul de firme Menatwork vizeaza mentinerea ritmului de crestere a afacerilor inregistrat anul anterior. Pentru cel de-al 20-lea an de existenta, grupul isi indreapta atentia catre cresterea competentelor celor peste 300 de angajati si consolidarea business-ului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1348 ori