Afacerile de lux din China au potential, dar si probleme

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 18:20
1566 citiri
Afacerile de lux din China au potential, dar si probleme

Piata de lux are un potential bun in China, insa momentan se afla intr-o faza incipienta si se confrunta cu problemele sale.

Chow Tai Fook, o companie de bijuterii din China prezinta un rezumat al riscurilor de pe piata chineza, potrivit The Wall Street Journal.

Chow Tai Fook, companie de lux ce are 1.506 magazine de tip outlet in China, Macao si Hong Kong, a adaugat 179 de locatii noi in fiecare din aceste orase in ultimii 3 ani si planuieste sa deschida inca 500 in urmatorii 5 ani.

Astfel, in ciuda scufundarii pietei imobiliare din China, magazinele de lux vor prospera, insa extinderea locatiilor bune de retail va fi dificil de realizat.

De asemenea, in timp ce Chow Tai Fook scoate in evidenta potentialul de crestere economica al Chinei, perspectivele generale asupra economiei avertizeaza ca o incetinire a economiei va duce la cresterea taxelor. Astfel, in 2009, de exemplu, cifra de afaceri a pietei bijuteriilor a scazut cu o treime, comparativ cu o crestere anuala toala de 38% din ultimii trei ani.

Pe langa contextul economic, compania afirma ca si concurenta este dificila, drepturile de proprietate fiind dificil de aplicat in timp ce reformele economice si dreptul in afaceri sunt inconsistente, iar costurile fortei de munca sunt in continua crestere.

Toti acesti factori combinati explica de ce compania afirma ca 94% din outlet-urile din China realizeaza doar 56% din cifra de afaceri, in timp ce magazinele din Macao si Hong Kong realizeaza restul de 44%, deoarece aici vanzarile sunt potentate de turisti de pe continentul asiatic care vin sa cumpere de aici, deoarece taxele sunt mai mici.

Compania de bijuterii Chow Tai Fook, cu 2,8 miliarde de dolari si o oferta publica initala de 10,5% din actiunile sale, se numara printre firmele de lux care vrea sa se listeze la bursa din Hong Kong, in lunile urmatoare.

Companiile de lux citeaza China ca avand un potential mare pe piata, putand ajunge la 44% din piata de lux mondiala pana in 2020, estimand o crestere de 15% fata de anul trecut, conform firmei de brokeraj CLSA.

De asemenea, Chow Tai Fook confirma perspectivele generale ale companiilor de lux, estimand ca China va deveni cea mai mare piata de bijuterii la nivel mondiala pana in 2015.

Perspectiva de crestere a Chinei pe piata de lux este ametitoare, insa in prezent se afla in stadii incipiente, iar investitorii trebuie sa sustina piata cu strategii pe termen lung.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#piata lux China, #bijuterii lux China , #Investitii