Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aeroportul Oradea isi extinde pista cu 26 de milioane de euro, pentru avioane Boeing si Airbus

Aeroportul Oradea isi extinde pista cu 26 de milioane de euro, pentru avioane Boeing si Airbus


Aeroportul Oradea va contracta lucrari cu o valoare estimata de 114,1 milioane de lei (26,2 milioane euro) cu TVA pentru extinderea pistei de decolare-aterizare la 2.100 metri, aceasta operatiune permitand aerogarii operarea de avioane Boeing si Airbus.

Proiectul vizeaza lucrari de extindere si modernizare suprafete de miscare prin extinderea pistei de decolare-aterizare de la 1.800 metri la 2.100 metri pentru operarea de avioane/aeronave care se incadreaza cu toate dimensiunile in litera de cod "C" (Boeing si Airbus), se arata intr-un anunt de participare al aerogarii.

Avioanele care se incadreaza in aceasta litera de cod sunt mediu-curier, cu 100-200 locuri si autonomie de zbor de 5-6.000 de kilometri.

Proiectul este cofinantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transport.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de atribuire este 15 iulie, iar contractul va avea o durata de 22 de luni din momentul adjudecarii, potrivit unui anunt de intentie al aerogarii.

Ofertantii au obligatia sa detina certificat de autorizare valabil, eliberat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana sau echivalent emis de autoritatile competente din tara unde sunt rezidenti, pentru prestarea de activitati in domeniul aviatiei civile.

Lucrarile vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2276 ori