Activele SIF au crescut cu 1,4% in noiembrie 2013 fata de luna anterioara

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 18:07
1394 citiri
Activele SIF au crescut cu 1,4% in noiembrie 2013 fata de luna anterioara

Activele nete ale celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) au crescut in noiembrie 2013 cu 1,4% fata de luna anterioara, pana la un nivel cumulat de 6,6 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

"Exprimat in moneda europeana, nivelul activelor nete la finele lunii raportate a fost de 1,48 miliarde de euro, cu 1,3% peste nivelul atins la finele lunii anterioare", se precizeaza in comunicatul citat.

Urmarind evolutia activelor nete in luna noiembrie, se observa cresteri la SIF Moldova (3,9%), SIF Muntenia (1%) si SIF Oltenia (2%), in timp ce activul SIF Banat-Crisana a scazut cu 0,1%, iar al SIF Transilvania cu 0,07%. Pe ansamblul anului 2013, SIF Transilvania este singura care mai inregistreaza scadere de activ (-7,4%), potrivit datelor AAF.

"Nivelul preturilor de inchidere la finele lunii raportate confirma evolutia ezitanta din ultima perioada, astfel ca dupa ce in septembrie toate SIF inregistrau crestere, in octombrie doar SIF Oltenia a mai fost pe plus, iar in noiembrie toate SIF au revenit pe crestere", subliniaza documentul citat.

Potrivit acestuia, pe ansamblul anului 2013, SIF Moldova si SIF Transilvania continua sa ramana in zona negativa, cu o scadere de 0,8%, respectiv 6,8%. In schimb, SIF Oltenia inregistreaza cresterea cea mai mare, peste 30%.

"In luna raportata, nivelul de capitalizare inregistrat pe ansamblul celor cinci SIF a fost de 3,9 miliarde de lei , adica cu 14,9% mai mult decat in luna anterioara. Exprimata in euro, capitalizarea la finele lunii raportate era de 0,88 miliarde de euro, cu 14 % peste nivelul lunii anterioar", se mai arata in comunicatul AAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#active nete SIF, #societati de investitii financiare , #Investitii