Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Activele fondurilor deschise de investitii ating un nou maxim in februarie

Activele fondurilor deschise de investitii ating un nou maxim in februarie

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii au continuat sa creasca in februarie, avansand cu 5,7% comparativ cu nivelul din ianuarie 2009, la un nou maxim istoric, de 3,86 miliarde de lei, potrivit datelor transmise, marti, de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Comparativ cu nivelul de la sfarsitul anului trecut, de 3,35 miliarde de lei, valoarea activelor nete ale fondurilor deschise s-a majorat cu 15,3%, precizeaza Mediafax.

La finele lunii ianuarie, fondurile deschise aveau active de 3,65 miliarde de lei.


Totodata, activele fondurilor inchise de investitii au castigat 8,8% in februarie, si au urcat la 158 milioane de lei, astfel ca la nivelul industriei activele tuturor fondurilor de investitii se situau la 4,02 miliarde de lei, cu 5,7% peste valoarea de la finele lunii precedente.


Cele mai mari subscrieri nete au fost inregistrate la nivelul fondurilor monetare, de 116,4 milioane de lei, fiind urmate de fondurile din categoria "Altele" si de cele de obligatiuni, cu subscrieri nete de 37,3 milioane de lei si respectiv 22,9 milioane de lei.


Pentru fondurile de actiuni s-au raportat subscrieri nete de 9,4 milioane de lei, in timp ce pentru cele diversificate s-au consemnat rascumparari nete de 14,4 milioane de lei.


Fondurile de investitii diversificate au fost singurele care au scazut in februarie, activele nete ale acestora fiind de 313 milioane de lei, cu 3% mai mici fata de ianuarie.


La sfarsitul lunii februarie, numarul investitorilor in industria fondurilor de investitii se ridica la 266.719, din care 175.032 erau investitori in fonduri deschise de investitii.


Numarul total al investitorilor este cu 5.525 de persoane mai mare fata de nivelul de la finele lunii ianuarie, de 261.194.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 960 ori