Activele AB InBev, motiv de disputa pentru fondurile de investitii

Joi, 18 Iunie 2009, ora 11:07
1564 citiri
Activele AB InBev, motiv de disputa pentru fondurile de investitii

Operatiunile din Europa Centrala si de Est pe care producatorul de bere Anheuser-Busch InBev le-a scos la licitatie au atras imediat atentia, o serie de fonduri private de investitii (private equity) fiind interesate de o posibila achizitie.

Fondul de investitii Kohlberg Kravis Roberts (KKR), precum si alte fonduri private precum CVC Capital Partners sau Texas Pacific Group (TPG) si-au exprimat interesul pentru achizitia unei parti din operatiunile din Europa Centrala si de Est ale producatorului de bere Anheuser-Busch InBev, potentiala tranzactie ridicandu-se la circa 2,5 mld. dolari (1,8 mld. euro), potrivit unor surse familiare cu situatia, scrie The Wall Street Journal.

Activele din Rusia si Ucraina raman in portofoliul InBev

Activele InBev sunt raspandite in sapte state din regiune, printre care se numara Romania, Cehia si Serbia.

Operatiunile din Rusia si Ucraina au fost excluse de la vanzare, intrucat reprezinta piete de dimensiuni mai mari care, in opinia analistilor, au o importanta cruciala pentru succesul companiei.

InBev are datorii de 37,4 mld. euro

InBev, care detine branduri precum Stella Artois, Beck's si Budweiser, a trecut la vanzarea anumitor active, ca parte a eforturilor de a rambursa datoriile legate de finantarea fuziunii de anul trecut cu producatorul american Anheuser-Busch, in valoare de 52 mld. dolari (37,4 mld. euro).

Fondul de investitii KKR s-a angajat la inceputul anului sa preia divizia sud-coreeana a producatorului belgian in schimbul sumei de 1,8 mld. dolari.

Rivalul SABMiller ar putea achizitiona o parte din active

In afara firmelor private de investitii, printre potentialii cumparatori ai activelor din Europa Centrala si de Est s-ar putea numara al doilea producator de bere la nivel mondial, SABMiller, cu o prezenta semnificativa pe pietele din regiune.

Reprezentantii SABMiller nu au putut fi contactati pentru a confirma sau infirma respectivele speculatii, in timp ce purtatorul de cuvant al companiei InBev a refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#active, #fuziune, #investitii, #licitatie, #tranzactie , #Investitii