Achizitie pe piata ciocolatei: Kandia Dulce cumpara Supreme Chocolat

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 19:13
5138 citiri
Achizitie pe piata ciocolatei: Kandia Dulce cumpara Supreme Chocolat

Kandia Dulce, al doilea jucator de pe piata de ciocolata, va cumpara firma Supreme Chocolat, a fratilor libanezi Jihad si Johnny Jabra.

Kandia Dulce, controlata de fondul de investitii ale lui Meinl Bank a semnat un contract conform caruia va achizitiona firma Supreme Chocolat, relateaza surse de pe piata pentru Antena3.ro.

Tranzactia a fost confirmata de ambele parti printr-o declaratie comunca semnata atat de Mihut Craciun, directorul general de la Kandia Dulce cat si de Jihad Jabra, directorul general al Supreme Chocolat. Potrivit declaratiei comune, aceasta achizitie a Supreme Chocolat de catre Kandia Dulce va crea un jucator roman important pe piata dulciurilor si a biscuitilor, odata ce va fi aprobata de catre Consiliul Concurentei.

Impactul pe piata ciocolatei este cat se poate de mare in contextul in care cota de piata a Kandia va creste substantial, ajutand-o sa devina liderul acestei piete.

In 2010, Meinl Bank a preluat de la Kraft afacerea Kandia, pe care o vanduse in 2007 pentru 100 de milioane de euro britanicilor de la Cadbury, care la randul lor au fost preluati de Kraft.

Tinand cont de pozitia actuala in piata a companiei Supreme Chocolat se asteapta ca aceasta tranzactie sa fie mai mica decat cea cu Kandia din 2010.

In prezent, cele mai puternice pozitii de pe piata de ciocolata sunt detinute de Krafts Food Romania, Kandia Dulce, Supreme Chocolar si Heidi.

Potrivit bilantului depus de companie la Finante, Supereme Chocolat a avut castiguri de 2,04 milioane de lei in 2010, iar combinarea sa cu Kandia Dulce ar putea constitui un jucator important pe piata de ciocolata, sufieicent de puternic pentru a se orienta spre pietele de export, caci ultimele date indica o scadere generala a vanzarilor de ciocolata pe piata interna.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Kandia Dulce Supreme Chocolat tranzactie, #tranzactie piata ciocolata , #Investitii