ABB: Nu stim daca vom mai investi in Romania

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 13:30
1377 citiri
ABB: Nu stim daca vom mai investi in Romania

Bulgaria este pentru ABB mai atractiva pentru investitii decat Romania si Rep. Moldova, intrucat mana de lucru este mai ieftina, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn managerul producatorului de tehnologie pentru energie ABB, Peter Simon, considerand ca Moldova este cu 5-8 ani in urma Romaniei.

"Romania s-a dezvoltat mai repede in regiune, intr-adevar, iar Republica Moldova este cu cinci-opt ani in urma Romaniei, pe piata. Ordinea ar fi Romania, Bulgaria, Republica Moldova. Insa Bulgaria este mult mai atractiva pentru investitii din punctul nostru de vedere, pentru ca acolo, costul fortei de munca este mai redus decat in Romania.

Bulgaria are mai multe autostrazi decat Romania, iar distributia de electricitate este 100% privatizata", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn managerul producatorului de tehnologie pentru energie ABB pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Peter Simon.

"Pana in prezent, ABB si-a reinvestit profitul in Romania, dar inca nu stim daca vom continua acest lucru si pentru anul viitor. Pana acum am investit si vom continua sa investim in principal in know-how, in trainingul celor 100 de angajati si in eficientizarea proceselor interne. Dar nu avem in plan constructia de unitati de productie in Romania pentru moment", a mai spus Peter Simon.

Grupul elvetiano-suedez ABB este unul dintre cei mai mari producatori de tehnologie pentru energie electrica si automatizari si are activitati in peste 100 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#abb, #energie, #investitii, #tehnologie , #Investitii