Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

80 de sali de sport, finalizate in 2010

80 de sali de sport, finalizate in 2010

Compania Nationala de Investitii, aflata in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), va finaliza in acest an constructia a 80 sali de sport, unele demarate in 2008, investitia totala a acestora ridicandu-se la peste 350 milioane lei, potrivit datelor transmise NewsIn.

"Dintre acestea, 70 sunt sali mari, iar 10 sunt sali mici. Constructia pentru o parte din ele a inceput inca din 2008 sau 2009.

Durata de executie este de 12 luni pentru salile cu nivel de practica sportiva competitionala locala, teren de handbal si 150 de locuri pentru spectatori, respectiv 8 luni pentru salile de educatie fizica", potrivit informatiilor transmise de CNI, la solicitarea Agentiei NewsIn.


Valoarea maxima cu care se construieste o sala mare de sport (cu nivel de practica sportiva competitionala locala) este de 4,9 milioane lei, in timp ce pentru salile mici de educatie fizica este de pana in 1,85 milioane lei, potrivit datelor CNI.


Astfel, valoarea totala a celor 80 de sali de sport depaseste 350 milioane lei. Pentru investitiile din acest an in sali de sport, MDRT a alocat fonduri de circa 190 milioane lei.


"Finantarea acestor obiective se face de la bugetul de stat, prin Legea anuala a bugetului de stat", spun reprezentantii CNI.


Potrivit acestora, localitatile care vor beneficia de sali de sport (acelea pentru care constructia va demara in acest an) vor fi stabilite in functie de validitatea documentelor depuse in vederea intocmirii dosarului, precum si de prioritati.


De asemenea, in prezent se afla in executie reabilitarea a opt sali de sport aflate in Comanesti (Bacau), Cernavoda (Constanta), Targoviste (Dambovita), Baleni (Dambovita), Hunedoara (Hunedoara), Calafindesti (Suceava), Buzias (Timis) si Bucuresti (sectorul 4).


"Anul acesta, pentru acest program a fost alocata suma de 5 milioane lei", spun reprezentantii CNI. Compania Nationala de Investitii SA (CNI) este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in 2001, si functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).


Programele CNI vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale, precum si construire si reabilitare de asezaminte culturale.


Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale. Incepand din anul infiintarii si pana in prezent, CNI a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse in 11 programe de investitii, potrivit datelor companiei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2384 ori
Citeste mai multe despresali de sport investitii turism