Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hidroelectrica: Moody's a retrogradat ratingul companiei

Hidroelectrica: Moody's a retrogradat ratingul companiei


Hidroelectrica a fost retrogradata cu patru trepte de catre agentia de rating Moody's, de la Ba1 la B2, dupa ce compania si-a cerut insolventa.

"Retrogradarea cu patru trepte a ratingului companiei, la B2 de la Ba1, urmeaza recentei cereri de intrare in insolventa a companiei, care indica o crestere semnificativa a riscului de intrare in incapacitate de plata si incorporeaza impredictibilitatea inerenta a viitoarelor dezvoltari in cadrul procesului de insolventa.

De asemenea, retrogradarea reflecta revizuirea ipotezelor noastre privind un sprijin semnificativ pentru Hidroelectrica din partea Guvernului Romaniei, reflectand inactivitatea si lipsa de transparenta cu privire la evolutiile recente ale companiei", a spus vicepresedintele Moody's Richard Miratsky, citat de Ziare.com.

Hidroelectrica, una dintre cele mai importante companii de stat, cu active de un miliard de euro, si o cifra de afaceri de 800 de milioane de euro si-a cerut insolventa din cauza lipsei de lichitati.

Remus Vulpescu, presedintele Consiului de Administratie al Companiei a declarat marti ca Hidroelectrica nu are bani sa plateasca nici apa pe care o foloseste la producerea energiei.

Primul termen de judecata are loc miercuri, 20 iunie, la Tribunalul Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1070 ori