Tractorul Brasov ar putea intra in insolventa

Vineri, 11 Mai 2007, ora 10:49
1499 citiri

Tractorul Brasov ar putea intra in insolventa in urma depunerii unei contestatii in cadrul procesul de selectare a consultantului, ceea ce ar putea duce la la amanarea procedurilor de lichidare voluntara.

Depunerea acestei contestatii, neintemeiate din punctul de vedere al AVAS, va conduce practic la amanarea procedurilor de lichidare voluntara, existand riscul ca durata procesului sa depaseasca termenul de sase luni prevazut de OUG 3/2007 pentru amanarea insolventei societatii si, implicit, uzina sa intre astfel in insolventa.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) considera ca a respectat legea in procesul de selectare a lichidatorului societatii Tractorul Brasov, castigat de Casa de Insolventa Transilvania SPRL.

AVAS sustine ca societatea castigatoare este agreata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), in conformitate cu legea.

AVAS a raspuns astfel contestatiei privind conditiile de precalificare, depusa de societatea Maestro SPRL, care a participat la licitatia pentru desemnarea lichidatorului uzinei brasovene.

Opt societati au depus oferte in procesul de selectare a consultantului pentru lichidarea Tractorul, castigat in data de 25 aprilie de Casa de Insolventa Transilvania SPRL.

La 23 februarie 2007, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la Tractorul a hotarat lichidarea voluntara a societatii, ce a fost aprobata de AGA din 19 martie. De asemenea a hotarat aprobarea programului de restructurare, numirea administratorului unic si salarizarea personalului ce urmeaza sa fie disponibilizat.

Planul de restructurare de personal al societatii Tractorul s-a stabilit potrivit programului AVAS, in conformitate cu Ordonanta de Guvern nr. 116 din 2006, modificata. Astfel, s-a stabilit ca in prima etapa sa fie disponibilizate cu salarii compensatorii in jur de 1.800 de persoane, iar la interval de 30 de zile sa fie disponibilizati si ceilalti angajati.

La inceputul acestei luni, uzina Tractorul si-a incetat activitatea, peste 1.900 de angajati intrand in somaj.

Tractorul Brasov a vandut pe piata externa, in 2006, peste 90 la suta din productie, in special in SUA, Turcia, Egipt, Serbia, Croatia, dar nu a reusit sa intre pe piata UE, intrucat nu detine un certificat de omologare.

Societatea Tractorul Brasov, care in noiembrie 2006 numara 1930 de angajati, a fost inclusa pe lista celor 28 de companii pentru care Guvernul a aprobat amanarea, cu sase luni, a insolventei.

Sumele rezultate din vanzarea activelor vor fi utilizate pentru stingerea datoriilor societatii.

Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale societatii Tractorul UTB Brasov, la data de 31 decembrie 2006, este de 156,597 milioane lei, iar valoarea preliminata a datoriilor totale este de 793,764 milioane lei.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...