Romexpo a intrat in insolventa

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:51
1944 citiri
Romexpo a intrat in insolventa

Complexul expozitional Romexpo a intrat in insolventa, la cererea unui creditor, firma Arsenoaiei si Matasel Consulting, pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate.

"Prin hotararea Tribunalului Bucuresti pronuntata in 23.05.2012 s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva debitoarei Romexpo. Prin cererea formulata la 16.11.2011 de catre Arsenoaiei si Matasel Consulting s-a solicitat deschiderea procedurii impotriva Romexpo pentru neplata unei creante de 181.603 lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate", a declarat Remus Borza, practician coordonator al firmei Euro Insol, desemnat administratorul judiciar al Romexpo.

Euro Insol are in portofoliu firme precum Uztel, RHS, Servatrans, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Verdi Park sau Hotel Planet.

"Romexpo este unul dintre cele mai mari centre expozitionale din Europa. Printr-un management adecvat si adaptat noilor conditii economice, speram sa aducem compania pe profit inca din cursul acestui an. In 2008 societatea inregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, exista potential de crestere, iar daca se iau masuri de restructurare a activitatii, de redimensionare a organigramei si a costurilor in general, rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara", a adaugat Borza.

Romexpo este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, avand 76.793 metri patrati suprafete expozitionale. In 2011 s-au organizat 150 de evenimente, din care 40 de targuri si expozitii la care au participat peste 140.000 vizitatori.

In 2010 Romexpo avea o cifra de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar in 2011 afacerile au scazut la 38 milioane de lei. In 2010 firma inregistra un profit de 230.000 de lei, iar in 2011 a incheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Romexpo insolventa, #Romexpo rezultate financiare 2011, #Romexpo datorii insolventa , #Insolventa