RAFO a iesit din reorganizare judiciara

Joi, 10 Martie 2011, ora 12:54
1764 citiri
RAFO a iesit din reorganizare judiciara

Curtea de Apel Brasov a decis irevocabil mentinerea solutiei Tribunalului Brasov de inchidere a procedurii reorganizarii judiciare a companiei RAFO Onesti, dupa o perioada de cinci ani de insolventa, au anuntat joi reprezentantii casei de avocatura Bostina si Asociatii, citati de NewsIn.

In urma cu un an, instanta respinsese cererile de intrare in faliment, dispunand inchiderea procedurii reorganizarii judiciare a RAFO.

Decizia permite societatii sa reintre in circuitul de business normal.

Astfel, Curtea de Apel Brasov a respins "cererea de suspendare a judecatii recursului, a respins ca tardiv recursul declarat de creditorii Bivolaru Ion, Stancu Zamfir, Atanasiu Valentin George, Dumbrava Adrian, Zarna Ion, Stanica Iezeanu Dorin si Sraier Victor Daniel si a respins, ca nefondat, recursul declarat de creditoarea Glencore Energy UK".

Hotararea este irevocabila. Conform legii, reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform unui program de plata a creantelor.

Procedura de reorganizare judiciara se inchide prin sentinta, in urma indeplinirii tuturor obligatiilor de plata asumate in planul de reorganizare, confirmat de judecatorul sindic.

In intervalul 2005-2008, RAFO a inregistrat pierderi cumulate de peste 130 milioane euro, iar cifra sa de afaceri a scazut de la peste o jumatate de miliard de euro in 2004 la 104,8 milioane euro in 2008, an in care activitatea sa a fost oprita, in vederea reorganizarii.

Rafinaria RAFO Onesti este controlata de Petrochemical Holding GmbH. Rafinaria a fost pusa in functiune in 1960. 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#rafo onesti, # reorganizare judiciara , #Insolventa