Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorul Postei Romane: Capitalizarea nu este un moft. Avem 24.000 de angajati

Directorul Postei Romane: Capitalizarea nu este un moft. Avem 24.000 de angajati

Capitalizarea companiei nu este un moft, ci este necesara pentru atingerea obiectivelor Postei pentru anii urmatori, a afirmat, vineri, Elena Petrascu, director general interimar al Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR).

"Votul pozitiv pentru bugetul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale il interpretez ca pe un semnal clar de incredere in forta companiei de a se redresa rapid (...) Nu trebuie sa uitam ca Posta Romana este cel mai important angajator din Romania, cu o retea extinsa, omniprezenta in localitatile din tara.

Reconfirmarea sustinerii din partea actionarului nostru majoritar este, in acelasi timp, un mesaj de stabilitate pentru fiecare dintre cei peste 24.000 de angajati pe care ii avem la compania nationala.

Viitorul si stabilitatea Postei Romane, ca o companie nationala de anvergura, depinde intr-o mare proportie de masura de incredere pe care autoritatile centrale o investesc.

Atat Guvernul Romaniei, cat si Parlamentul, au demonstrat ca interesul statului roman in companie este protejat, inclusiv prin sustinerea capitalizarii pentru anul viitor. Capitalizarea companiei nu este un moft, ci necesara pentru atingerea obiectivelor Postei pentru anii urmatori", a spus Petrascu, intr-un comunicat de presa.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a declarat, joi, in cadrul dezbaterilor din comisiile de buget-finante ale Parlamentului pentru adoptarea bugetului institutiei pe 2018, ca operatiunea de capitalizare a Postei Romane nu se poate face fara semnarea acordului de catre actionarul minoritar, Fondul Proprietatea (FP), dar ministerul de resort este pregatit sa indeplineasca toate procedurile legale pentru a finaliza acest lucru.

" (...) Din perspectiva ministerului suntem pregatiti sa facem capitalizarea, dar Fondul Proprietatea se agata de fiecare prevedere legala pentru a obstructiona acest lucru. Fondul Proprietatea apreciaza ca nu ar mai fi necesare ca la acest moment sa se faca capitalizare, desi si-au dat acordul ca statul sa participe la acest lucru.

Desi statul este pregatit sa verse aceasta suma (170 de milioane de lei - n. r.), Fondul Proprietatea ne-a prevenit ca nu vor sustine semnarea acordului. Fara semnarea acordului de catre actionarul minoritar nu se poate face, practic, capitalizarea.

Noi suntem pregatiti sa indeplinim toate procedurile legale pe Legea 31 privind efectuarea capitalizarii, insa estimez ca acest lucru va dura o luna - o luna si jumatate. In urma capitalizarii, Fondul Proprietatea ar pierde din procentul de 25% pe care il are, si ar ajunge undeva la 6% pana la 10%, conform unor metode de reconversie, stiintific determinate", a explicat Sova.

Joi, MCSI anunta, intr-un comunicat de presa, transmis AGERPRES, ca presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a subliniat ca nu exista nicio conditionalitate legala din punctul de vedere al Consiliului pentru finalizarea capitalizarii Companiei Nationale "Posta Romana".

Anterior, in cursul aceleasi zile, Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments Romania si co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea, arata, intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca majorarea capitalului social la Posta Romana, propusa de MCSI, ar trebui facuta prin respectarea reglementarilor privind ajutorul de stat.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin MCSI, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea in proportie de 25%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3168 ori
Citeste mai multe desprecapitalizare Posta Romana