Numarul firmelor intrate in insolventa a scazut cu 10% in primul trimestru

Marti, 11 Iunie 2013, ora 14:12
1378 citiri
Numarul firmelor intrate in insolventa a scazut cu 10% in primul trimestru

Numarul firmelor intrate in insolventa in primul trimestru al acestui an a scazut cu peste 10%, la 6.381 de societati, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dar rulajul mediu al firmelor ajunse in incapacitate de plata in intervalul analizat este de trei ori mai ridicat, potrivit unui studiu al firmei Coface.

"Din perspectiva Coface, 2013 va fi anul insolventelor mari si foarte mari, iar faptul ca acestea au crescut de 2,5 ori mai mult, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut este o certitudine. Este un semn ingrijorator tinand cont de impactul in economie, precum si cel social.

Foarte multe companii medii si mari care au incercat sa se extinda in anii trecuti intampina astazi probleme de sustenabilitate a afacerii in conditiile in care au devenit banci comerciale pentru clientii lor. Nu numarul insolventelor va fi important in 2013, ci magnitudinea companiilor ce intra in aceasta procedura de insolventa." a declarat Contantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

Cifra de afaceri medie a firmelor intrate in insolventa in primul trimestru al acestui an este de aproape 3 milioane de lei, comparativ cu un nivel mediu de 930.000 de lei al firmelor intrate in insolventa in T1 2012, respectiv 1,4 milioane de lei pentru firmele intrate in insolventa in T1 2011, arata datele Coface.

Media a crescut din cauza faptului ca in primul trimestru al acestui an au intrat in insolventa trei firme cu o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, fata de una singura in T1 2012.

Totodata, in T1 2013 au intrat in insolventa alte patru firme cu rulaj intre 50 si 100 de milioane de euro si alte 15 societati cu venituri cuprinse intre 10 si 50 de milioane de euro. Pentru comparatie, in T1 2012 a intrat in insolventa o singura firma cu rulaj cuprins intre 50 si 100 milioane euro si doar sase societati cu incasari intre 10 si 50 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#firme insolventa, #cifra afaceri firme insolventa, #studiu Coface insolventa , #Insolventa