Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Cod al Insolventei, comentat de Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei

Noul Cod al Insolventei, comentat de Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei


Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, va dezbate principalele modificari aparute in urma recentei adoptari a Noului Cod al Insolventei in cadrul conferintei Legal Updates, ce va avea loc in data de 16 octombrie, 2013.

Conferinta, organizata de saptamanalul de afaceri in limba engleza Business Review, va fi urmata de o sesiune de workshop-uri, ce trateaza masurile complexe din noua legislatie.

Evenimentul va incepe la ora 8:30 si va avea loc la Pullman Hotel Bucuresti, sala New York. Incepand cu ora 11:45, Business Review va gazdui si o sesiune de 3 worksop-uri, care se vor desfasura simultan.

Pe langa worshop-ul dedicat Noului Cod al Insolventei, se vor organiza si seminarii ce prezinta noutatile legislative in materie de tranzactii sau prevederile din propunerile de directiva privind achizitiile publice.

Conferinta va fi onorata si de prezenta domnului Florin Motiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, care va vorbi despre noutatile survenite in Noul Cod al Insolventei. Stoparea masurilor abuzive in materie de deschidere a procedurii insolventei si a votarii planului de reorganizare sunt doar doua dintre cele mai semnificative modificari prevazute in noul cod.

In cadrul conferintei organizate de Business Review vor fi prezenti si specialisti cu vechime in domeniul insolventei precum: Simona Milos, Presedinte, INPPI; Andreea Deli, Partener, Deli&Asociatii; Irina Sarcane, Partener, Five Advisory Group; Diana Rizea, Asociat, Noerr; Stan Tirnoveanu, Partener, ZRP Insolvency.

Moderatorul acestei conferinte este: Speranta Munteanu, Partener, KPMG.

Printre temele de discutie se regasesc urmatoarele:

- Elemente de noutate in codul insolventei: argument pro si contra;
- Codul insolventei - Grupul de societati;
- Noutati legate de mecanismul de vot in planul de reorganizare;
- Introducerea unei valori prag pentru debitor in cazul formularii unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa;
- Prevederi referitoare la practicile de abuz in Noul Cod al Insolventei;
- Insolventa transfrontaliera in lumina noului cod al insolventei.

Mai multe detalii despre eveniment, programul complet, precum si modalitatile de inregistrare gasiti accesand: http://business-review.eu/br-events/legal-updates/

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2086 ori