Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua lege a insolventei, pe placul practicienilor in domeniu: Este sofisticata

Noua lege a insolventei, pe placul practicienilor in domeniu: Este sofisticata


Noua lege privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, adoptata recent de catre Parlamentul Romaniei, a luat in considerare observatiile practicienilor in domeniul juridic, rezumate in cadrul unui raport oficial predat autoritatilor romane in luna aprilie si este apreciata de profesionisti.

"Noua lege a insolventei din Romania este una sofisticata la nivelul legislatiei europene", a concluzionat Judge Leif M. Clark, de la World Bank.

Este una dintre concluziile unei dezbateri dedicate acestei legi, la care au participat reprezentanti ai consortiului care a elaborat noua lege a insolventei, reprezentanti ai INPPI si UNPIR, precum si judecatori, practicieni in insolventa sau avocati.

Participantii au discutat problemele care ar putea necesita o monitorizare sau reforme suplimentare pentru a imbunatati eficienta procesului insolventei si a regimului privind drepturile creditorilor si au identificat noile evolutii internationale relevante pentru cadrul de insolventa din Romania.

"Raportul de evaluare a procedurii insolventei si a regimului creditor-debitor in Romania, care este prezentat astazi, a fost initiat ca un proiect de asistenta tehnica finantat de Banca Mondiala pentru Ministerul Justitiei. Am comparat legea insolventei si regimul creditor - debitor din Romania cu cele mai bune practici internationale si am facut o evaluare a legislatiei interne cu privire la legea insolventei elaborate de catre consortiul castigator al proiectului Codul Insolventei. Ambele analize au fost premisele pentru o reforma sanatoasa a legislatiei insolventei.", a declarat Elisabetta Capannelli, Manager de tara al Bancii Mondiale pentru Romania.

Evenimentul a fost organizat la finalul saptamanii trecute si s-a desfasurat la Palatul Parlamentului in prezenta unor membri ai Parlamentului, precum si oficiali din ministerele de resort din Romania, contabili si bancheri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1873 ori