Lantul de magazine Say a intrat in insolventa

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 18:49
1770 citiri
Lantul de magazine Say a intrat in insolventa

Say, unul dintre principalele lanturi de retail din domeniul comunicatiilor mobile si digitale din Romania, a intrat in reorganizare judiciara, existand deja un investitor care si-a manifestat intentia de a se implica in noua structura de actionariat, anunta NewsIn.

Lantul de retail Say trece astfel printr-un proces de reorganizare a activitatii ce are drept obiectiv o noua structura solida de actionariat, care sa asigure reluarea extinderii retelei de magazine.

Cererea de intrare in reorganizare judiciara a lantului de magazine a fost aprobata de Tribunalul Bucuresti, in data de 26 septembrie 2011, administrator judiciar fiind numita Casa de Insolventa Transilvania.

"Retailerul GSM a fost nevoit sa intre in reorganizare judiciara pe baza unui backgound financiar defectuos, mostenire a unui management anterior deficitar.

Astfel, reteaua de magazine a facut parte din grupul Globalicom-Trade LTD, companie israeliana cotata la bursa din Tel-Aviv, care s-a dizolvat in luna iulie 2011, brandul Say ramanand practic fara finantator", spun reprezentantii Say.

Reteaua de magazine Say a inceput deja procesul de restructurare a activitatii, dupa ce la inceputul anului 2011 si-a schimbat managementul, in functia de dirtctor general fiind numit Petrut Stoica, fost CEO Avenir Telecom.

Reorganizarea companiei vizeaza si cooptarea unui nou actionariat solid, in acest sens existand deja un investitor interesat in preluarea retelei si sustinerea dezvoltarii viitoare a acesteia.

"Exista deja un investitor care si-a manifestat intentia de a prelua cele 68 de magazine care fac parte in prezent din retea. Mai mult, pana la sfarsitul anului avem in plan deschiderea a 19 magazine noi iar pe baza finantarii noului actionariat estimam ca pana la finele anului 2012 numarul magazinelor va ajunge la 100" a declarat directorul general al lantului de magazine Say, Petrut Stoica.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#lant say, #insolventa, #comunicatii mobile digitale , #Insolventa