Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul extinde sursele de finantare a fondului de insolventa, din cauza tot mai multor cazuri

Guvernul extinde sursele de finantare a fondului de insolventa, din cauza tot mai multor cazuri
Guvernul a decis ca 1,5% din sumele recuperate prin procedurile de insolventa sa fie varsate la fondul de lichidare, pentru a evita blocarea activitatii practicienilor in insolventa, avand in vedere ca numarul dosarelor de insolventa este in crestere. Executivul a adoptat, in sedinta de miercuri, o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii 85/2006 privind procedura insolventei.


"Avand in vedere ca numarul dosarelor de insolventa este in continuare in crestere, pentru a evita blocarea activitatii practicienilor in insolventa, a fost extinsa sfera surselor de finantare a fondului de lichidare", se arata in comunicatul remis vineri de Guvern.Astfel, fondul va fi constituit si din preluarea a 1,5% din sumele recuperate in cadrul procedurilor de insolventa, inclusiv prin vanzarea bunurilor debitorului. Aceste sume vor fi virate in contul Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR) de catre administratorul judiciar sau, dupa caz, de catre lichidator.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1432 ori