Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grand Arena calca pe urmele City Mall: Intra in insolventa

Grand Arena calca pe urmele City Mall: Intra in insolventa


Dupa City Mall, Grand Arena este al doilea centru comercial care a intrat in insolventa la finalul anului trecut. Tribunalul a admis cererea formulata de trei firme din industria constructiilor de a deschide procedura legala.

Firmele Arcon Constructions, Climatehnic si CZ&C au obtinut in 20 decembrie 2012 o decizie din partea Tribunalului Bucuresti de initierii procedurii insolventei, iar administrator judiciar a fost desemnat Lider Lichidare si Reorganizare.

Mall-ul Grand Arena a fost deschis in anul 2009, investitia totala in acest proiect ridicandu-se la 187 milioane de euro. Centrul comercial a avut inca de la inaugurare un grad scazut de ocupate. Dintre cele 180 de companii care si-au exprimat intentia de a inchiria spatiu in Grand Arena, doar 80 de magazine au fost deschise.

Nici dupa deschidere situatia nu a fost mai roz. Unul dintre cei mai important chiriasi ai complexului, francezii de la Kiabi au decis sa iasa definitiv de pe piata romanesca. In centrul comercial mai functioneaza magazine ale unor retaileri ca Altex, Decathlon sau Carrefour.

Nu este insa singurul mall care a intrat in insolventa din Bucuresti. In noiembrie 2010, City Mall din zona Eroii Revolutiei a intrat in faliment din cauza unei datorii care se ridica la 76 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3252 ori