Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ghetea: O lege a insolventei persoanelor fizice trebuie sa nu creeze riscuri sistemice

Ghetea: O lege a insolventei persoanelor fizice trebuie sa nu creeze riscuri sistemice


O lege a insolventei persoanelor fizice este importanta dar trebuie sa nu creeze riscuri sistemice si probleme din faptul ca nu este aplicabila de o maniera foarte clara si cu o sobrietate pe care o intalnim la foarte multe legi asemanatoare din Anglia sau Germania, a declarat, vineri, intr-o conferinta referitoare la sistemul bancar, Radu Ghetea, presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

"In ceea ce priveste insolventa persoanelor fizice, au fost cateva proiecte de lege prezentate si de fiecare data ARB a facut foarte multe amendamente, propuneri de amendament, in unele cazuri aproape respingand ideea de a fi aplicata o astfel de lege in forma in care se propune. Noi nu suntem impotriva unei legi a falimentului personal. Dorim ca acele proiecte de lege care se vor supune unei dezbateri si aprobari sa fie cat se poate de profesionist intocmite si sa fie curatate de unele nuante, tendinte de populism care din pacate mai apar in proiectele care au fost prezentate pana in prezent.

Suntem deschisi, de fiecare data, noi am facut propuneri de modificare, uneori de modificare din temelie. Suntem de parere ca o lege a insolventei persoanelor fizice este importanta dar trebuie sa nu creeze riscuri sistemice si probleme din faptul ca nu este aplicabila de o maniera foarte clara si cu o sobrietate pe care o intalnim la foarte multe legi asemanatoare din Anglia, Germania si asa mai departe", a spus Ghetea.

Potrivit acestuia, ARB lucreaza si la modificarea legii insolventei persoanelor juridice.

"Noi am ajuns la concluzia ca este necesar sa fie facute niste corecturi poate nu in lege cat in procedurile de aplicare. ARB a facut o serie de propuneri, demersuri pana la Parlament in vederea modificarii legii, procedurii, privind insolventa persoanelor juridice", a explicat oficialul ARB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1213 ori