Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua lege a insolventei, lansata in dezbatere publica

Firmele isi vor putea cere insolventa doar pentru datorii mai mari de 40.000 lei

Firmele isi vor putea cere insolventa doar pentru datorii mai mari de 40.000 lei


Proiectul noii legi a insolventei a fost lansat, luni in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Justitiei. Principala noutate adusa de reglementarile propuse se refera la faptul ca debitorii ar putea cere intrarea in insolventa doar daca au o datorie mai mare de 40.000 de lei. De asemenea, proiectul de act normativ prevede si o serie de masuri pentru asigurarea echilibrului intre interesele creditorilor si ale debitorului.

Procedura insolventei este reglementata in prezent prin Legea nr. 85/2006, care a intrat in vigoare in 2006. Aceasta procedura este perceputa ca fiind indelungata, costisitoare si cu efect de depreciere a valorii activelor debitorului, explica Ministerul Justitiei.

In plus, unele lacune de reglementare sunt de natura a dezvolta o conduita a debitorilor in frauda creditorilor si/sau o reducere substantiala a interesului creditorilor de a finanta reorganizari ale unor operatori economici viabili, a mai adaugat sursa citata.

Astfel, pentru a imbunatati procedura insolventei, Ministerul Justitiei a lansat, luni, in dezbatere publica proiectul noii legi a insolventei, prin care este adaptat cadrul legislativ in domeniul insolventei si pre-insolventei.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1477 ori