Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele ameninta cu insolventa, ca sa obtina restructurarea creditelor

Firmele ameninta cu insolventa, ca sa obtina restructurarea creditelor

Firmele din Romania incearca sa obtina restructurarea creditelor amenintand ca intra in insolventa, prin care isi pot reorganiza activitatea.

Numai in acest an s-au inregistrat peste 3.000 de dosare de insolventa la cererea debitorilor, in Bucuresti, relateaza Financiarul.

Anul trecut, au existat doar 750 de astfel de dosare.

Din cauza problemelor de plata a creditelor, multe companii nu au alte solutii, decat intrarea in insolventa. Insa bancile le pot ajuta, prin restructurarea creditelor.

Pentru a nu fi executati silit, debitorii pot invoca existenta unor evenimente de neexecutare pentru aparitia carora nu au nici o vina, cum ar fi scaderea valorii activelor.

Pentru restructurarea creditului, trebuie incheiat un nou contract de prerestructurare. Principalul avantaj este evitarea insolventei, care dureaza mult timp si duce la pierderea increderii de catre partenerii de afaceri.

Exista insa si riscul ca alti creditori sa ceara executare silita sau ca debitorul sa ceara deschiderea procedurii de insolventa, dupa restructurea creditului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1470 ori
Citeste mai multe desprefirme banci credite restructurare