Firma care a cumparat Palatul Stirbey din Buftea a cerut insolventa

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 12:08
4026 citiri
Firma care a cumparat Palatul Stirbey din Buftea a cerut insolventa

Firma Bucharest Arena, care are printre actionari fosti angajati la SGG si care a cumparat de la mostenitori parcul si Paltul Stirbey-Buftea, a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti pe data de 19 aprilie, precizeaza Mediafax.

Proprietarii, care au achizitionat palatul in anul 2007, pentru 9 milioane de euro, au amenajat in cladire un restaurant de cinci stele si spatii de cazare in regim exclusivist.

Investitia totala pentru aceste proiecte era estimata in momentul achizitiei palatului la 9 milioane euro.

Potrivit paginii de internet a Ministerului Finantelor, Bucharest Arena a avut in anul 2008 o cifra de afaceri de 5,8 milioane lei si o pierdere de 11,2 milioane lei.

Firma Bucharest Arena ii are ca actionari pe Dan Octavian Cocis, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului in perioada 2001-2004, cu 19,89% din actiuni, Ion Moraru, de asemenea fost secretar de stat la SGG in aceeasi perioada si actualul secretar general al Senatului, cu 18,89%, Valerian Mares (19,89%), fostul patron al firmei Productie Ardealul, Ilie-Staicu Olteanu (19,89%), Emil Pop cu 19,89% si Anca Moraru, fiica lui Ion Moraru (1%).

Un alt actionar este Vladimir Cristian Singer, cu 0,55% din titluri.

Domeniul Stirbey a fost retrocedat mostenitorilor familiei printului Stirbey, prin decizie a Curtii Europene a Drepturior Omului.

Astfel, peste doua treimi din domeniul public care apartinea Primariei Buftea, printre care si Palatul Stirbey, au trecut in proprietatea mostenitorilor, iar palatul a fost inchis.

Ministerul Culturii si Cultelor a analizat posibilitatea cumpararii Palatului Stirbey, insa pretul solicitat de proprietari, de opt milioane de euro, i-a determinat pe oficialii ministerului, in luna august 2006, sa refuze achizitia.

Construit in anul 1864, in stil neogotic, Palatul din Buftea a apartinut lui Alexandru Stirbey, fiul domnitorului Barbu Stirbey.

Dupa 1895, proprietar al mosiei a devenit fiul sau, Barbu Stirbey, care a amenajat acolo o ferma.

Dupa 1950, palatul a fost amenajat pentru protocol, iar dupa 1990 transformat in hotel, parcul fiind deschis pentru public.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#achizitie, #arena, #bucharest, #buftea, #insolventa, #palatul, #pret, #stirbey , #Insolventa