Firma care a cumparat Palatul Stirbey din Buftea a cerut insolventa

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 12:08
4026 citiri
Firma care a cumparat Palatul Stirbey din Buftea a cerut insolventa

Firma Bucharest Arena, care are printre actionari fosti angajati la SGG si care a cumparat de la mostenitori parcul si Paltul Stirbey-Buftea, a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti pe data de 19 aprilie, precizeaza Mediafax.

Proprietarii, care au achizitionat palatul in anul 2007, pentru 9 milioane de euro, au amenajat in cladire un restaurant de cinci stele si spatii de cazare in regim exclusivist.

Investitia totala pentru aceste proiecte era estimata in momentul achizitiei palatului la 9 milioane euro.

Potrivit paginii de internet a Ministerului Finantelor, Bucharest Arena a avut in anul 2008 o cifra de afaceri de 5,8 milioane lei si o pierdere de 11,2 milioane lei.

Firma Bucharest Arena ii are ca actionari pe Dan Octavian Cocis, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului in perioada 2001-2004, cu 19,89% din actiuni, Ion Moraru, de asemenea fost secretar de stat la SGG in aceeasi perioada si actualul secretar general al Senatului, cu 18,89%, Valerian Mares (19,89%), fostul patron al firmei Productie Ardealul, Ilie-Staicu Olteanu (19,89%), Emil Pop cu 19,89% si Anca Moraru, fiica lui Ion Moraru (1%).

Un alt actionar este Vladimir Cristian Singer, cu 0,55% din titluri.

Domeniul Stirbey a fost retrocedat mostenitorilor familiei printului Stirbey, prin decizie a Curtii Europene a Drepturior Omului.

Astfel, peste doua treimi din domeniul public care apartinea Primariei Buftea, printre care si Palatul Stirbey, au trecut in proprietatea mostenitorilor, iar palatul a fost inchis.

Ministerul Culturii si Cultelor a analizat posibilitatea cumpararii Palatului Stirbey, insa pretul solicitat de proprietari, de opt milioane de euro, i-a determinat pe oficialii ministerului, in luna august 2006, sa refuze achizitia.

Construit in anul 1864, in stil neogotic, Palatul din Buftea a apartinut lui Alexandru Stirbey, fiul domnitorului Barbu Stirbey.

Dupa 1895, proprietar al mosiei a devenit fiul sau, Barbu Stirbey, care a amenajat acolo o ferma.

Dupa 1950, palatul a fost amenajat pentru protocol, iar dupa 1990 transformat in hotel, parcul fiind deschis pentru public.

Ce sumă ar fi plătit cel mai urmărit youtuber să poată realiza filmările din salina Turda. Clipul a adunat peste 49 de milioane de vizualizări VIDEO
Ce sumă ar fi plătit cel mai urmărit youtuber să poată realiza filmările din salina Turda. Clipul a adunat peste 49 de milioane de vizualizări VIDEO
Salina Turda, unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din România, a devenit recent cunoscută la nivel global datorită lui Mr. Beast, cel mai celebru YouTuber din lume. Cu 320 de...
Simptomele de boală ale economiei UE: „O combinație de paralizie politică, amenințări externe și stagnare economică”
Simptomele de boală ale economiei UE: „O combinație de paralizie politică, amenințări externe și stagnare economică”
Provocările care trag în jos economia europeană s-au tot acumulat pe parcursul mai multor ani, însă șefii principalelor instituții din UE au reacționat prea lent, arată o analiză...
#achizitie, #arena, #bucharest, #buftea, #insolventa, #palatul, #pret, #stirbey , #Insolventa

Curs valutar

1 EUR = 4.9744 RON

-0.0008

1 USD = 4.5501 RON

0.0030
  1. Încă o investiție importantă pentru frații Pavăl. Creatorii Dedeman ridică un mare ansamblu comercial
  2. Merită efortul să deții o mașină electrică? Concluzia unui șofer care conduce de patru ani un astfel de vehicul
  3. Compania care trimite acasă mii de angajați. De ce s-a ajuns la concedieri masive
  4. Creatorul Bitcoin ar fi fost identificat. Ce spune acesta despre asocierea cu pseudonimul Satoshi Nakamoto
  5. Dacia a dezvăluit SUV-ul Bigster, cel mai mare model din istoria mărcii. Autoturismul va fi produs tot la Pitești FOTO/VIDEO
  6. Șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților a demisionat după implicarea în scandalul Nordis
  7. Ucraina îl lovește pe Putin unde îl doare cel mai rău. Investițiile Rusiei se prăbușesc
  8. Înmatriculările de mașini electrice s-au prăbușit în România. Producătorii și importatorii acuză o „lovitură crâncenă”
  9. Fenomenul care lovește Rusia se răspândește rapid. Criză acută din cauza sancțiunilor SUA
  10. Un producător celebru cheamă în service zeci de mii de mașini. Motivul este o defecțiune care le-ar putea face să ia foc