Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Compania PIC, controlata de fratii Penescu, a intrat in insolventa

Compania PIC, controlata de fratii Penescu, a intrat in insolventa

Grupul romanesc de retail Pic a intrat, in data de 16 noiembrie, in insolventa la cerere, din cauza cresterii datoriilor catre creditori, in special catre furnizori, pe fondul scaderii vanzarilor de la inceputul anului cu 30%, a comunicat luni compania, transmite NewsIn.

"Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. Pic a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor", a declarat directorul de marketing al companiei Pic, Claudia Rusu.

Potrivit companiei, de la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

"In prezent, echipa de management Pic face eforturi pentru a gasi cele mai bune solutii pentru reorganizare, pe baza reluarii activitatii de aprovizionare si a vanzarii partiale de active in vederea redresarii companiei", a adaugat Claudia Rusu.

Reprezentantul retelei de hipermarketuri declara in luna august pentru NewsIn ca aproximativ 1.500 de angajati din cadrul grupului Pic au fost disponibilizati de la inceputul acestui an. Totodata, Claudia Rusu spunea ca Pic a redus, de la inceputul anului, costurile operationale cu 30%, operand modificari de reducere a consumului de combustibil, energie, consumabile, echipamente IT, precum si reducerea cheltuielilor de marketing.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1536 ori
Citeste mai multe desprecreditori datorii insolventa pic retailer