CEC Bank: Restantele la banci se ridica la 14,6 miliarde lei

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 15:53
1867 citiri
CEC Bank: Restantele la banci se ridica la 14,6 miliarde lei

Peste 240.000 de clienti cu o valoare pe credit de peste 20.000 lei inregistrau restante la banci de circa 14,6 mld. lei la sfarsitul lunii septembrie, reprezentand 6,3% din valoarea tuturor creditelor date de banci de peste 20.000 lei/credit, a spus marti vicepresedintele CEC Bank, Mirela Iovu, informeaza NewsIn.

Valoarea tuturor creditelor acordate de banci, cu o valoare pe credit de peste 20.000 lei, era de 232,54 miliarde lei la sfarsitul lunii septembrie.

"In prezent sunt peste 240.000 de clienti fata de care bancile au expunere de cel putin 20.000 lei/credit si care au probleme in rambursarea creditelor, astfel ca banii pe care ii datoreaza acesti clienti sistemului bancar - pentru care bancile ar putea demara imediat procedurile de executare - se ridica la 14,6 miliarde lei, conform Centralei Riscurilor Bancare", a mentionat Iovu.

Vicepresedintele CEC Bank a adaugat ca, in acest moment, 50.000 de firme se afla in insolventa.

Din pacate, din cele 50.000 de firme aflate in insolventa a fost posibila reorganizarea in doar 234 de cazuri. Este o situatie oarecum grava", a precizat Iovu.

Aceasta sustine ca nu este cazul ca firmele sa apeleze la aceasta umbrela, "insolventa", ci trebuie sa vina la banca si sa gaseasca impreuna cu consulantii bancii solutii extrajudiciare.

La nivelul sistemului bancar, creditele catalogate pe pierdere reprezentau 15,85% din total la finalul lunii septembrie, cele indoielnice 4,39%, iar cele substandard 10,41%.

Creditele standard reprezentau la finalul lunii septembrie 47,59%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#banci, #cec, #credite, #restante , #Insolventa