Ce poti invata dintr-un faliment

Joi, 27 Februarie 2014, ora 16:05
1675 citiri
Ce poti invata dintr-un faliment

Afacerile incepute de antreprenori care au trecut printr-o procedura de insolventa au sanse mai mari de reusita, decat o afacere pornita de un antreprenor care nu a trecut printr-o astfel de experienta, sustine presedintele Institutului National de Pregatire a Practicienilor in Insolventa (INPPI), Simona Milos.

Un faliment poate fi pentru o firma o "sursa de invatare" si o sansa de reusita din punct de vedere al profitului si al numarului de locuri de munca create cu o a doua firma, a explicat Simona Milos, care a prezentat date din Programul Antreprenorial European 2020, publicat de Comisia Europeana.

"S-a apreciat ca esecul falimentului poate constitui, in masura in care nu este vorba de unul fraudulos, o sursa de cunoastere si de invatare pentru intreprinzatorii care au ajuns in aceasta situatie. Deseori, acestia invata din propriile greseli si au mai mult succes in viitor", sustine Milos.

Insolventa este asociata cu frauda, de catre europeni

Insolventele inregistrate la nivelul Uniunii Europene sunt frauduloase doar in proportie de 4-6%, insa opinia publica face o puternica legatura intre esecul afacerii si ideea de frauda, a aratat presedintele INPPI.

"Desi la nivelul UE doar intre 4-6% din insolvente sunt frauduloase, opinia publica face o puternica legatura intre esecul afacerii si ideea de frauda. Antreprenorii care au trecut printr-o procedura de insolventa sunt descurajati, din cauza perceptiei negative asupra insolventei, sa demareze o noua afacere si se indreapta catre functii salarizate, in loc sa incerce un restart'", a spus Milos, intr-o conferinta pe tema pietei insolventei din Romania.

Pe agenda conferintei figureaza subiecte privind tendintele pe piata insolventei din Romania in 2014, insolventa grupurilor de societati, reglementata in premiera in Romania, impactul noilor coduri - penal si de procedura penala - asupra procedurilor de insolventa, tranzactiile in insolventa, piata de valorificare a activelor firmelor in dificultate si greselile de management ce pot duce la insolventa.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#companii insolventa, #tendinte insolventa, #insolvente uniune , #Insolventa