Casa de Insolventa Transilvania a redat in circuitul economic 62 milioane de euro in 2013

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 15:13
2808 citiri
Casa de Insolventa Transilvania a redat in circuitul economic 62 milioane de euro in 2013

Casa de Insolventa Transilvania (CITR), unul dintre principalii jucatori de pe piata de insolventa din Romania, a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 7,6 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de 2012.

Compania a distribuit in 2013 catre creditori peste 62 milioane de euro, reprezentand 30% din totalul masei credale a procedurilor in care s-au facut distriburi. In procedurile administrate, CITR gestioneaza peste 10.000 de angajati si active in valoare de aproximativ 500 milioane de euro.

"Prin tot ceea ce facem contribuim activ la cresterea economica a Romaniei, de aceea cautam mereu solutii eficiente de reintegrare in circuitul economic a companiilor pe care le administram. Anul trecut, prin strategiile propuse, am reusit sa redam in economie peste 62 milioane de euro prin distribuirile catre creditori, sa salvam peste 10.000 de locuri de munca si sa mentinem procentul procedurilor ce se afla in diverse stadii de reorganizare. Pentru noi, rolul insolventei este de salvare a business-urilor, prin reorganizare, readucandu-le insanatosite in circuitul economic", a declarat Andrei Cionca, asociat fondator al Casei de Insolventa Transilvania.

In 2013, 109 proceduri noi au intrat in portofoliul CITR

In 2013, in portofoliul CITR au intrat 109 proceduri noi si au fost incheiate 49 de proceduri. La inceputul anului 2014, in portofoliul CITR se afla aproximativ 370 de proceduri.

Rata procedurilor ce se afla in diverse stadii de reorganizare ori observatie a ramas constanta fata de anul trecut, respectiv aproximativ 50%. Si media nationala a procedurilor de reorganizare a ramas constanta, insa la o valoare de doar 4-8% din totalul proiectelor de insolventa.

In 2013, companiile din domeniul imobiliar aflate in administrarea CITR au cunoscut o crestere notabila a vanzarilor in procedura.

Astfel, proiectul rezidential Alia Apartments Bucuresti a vandut aproximativ 62% dintre apartamente dupa deschiderea procedurii de insolventa, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate, iar ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri.

Peste 1.300 de manageri si antreprenori din Romania au participat la prgramul CITR

Pentru a ii ajuta pe manageri sa inteleaga mai bine procedura insolvetei si pentru a o gestiona corect, Casa de Insolventa Transilvania a lansat in 2013 programul "Redresarea business-urilor aflate in dificultate", un program national de educare si informare a mediului de afaceri roman privind restructurarile in si in afara insolventei.

Peste 1.300 de manageri si antreprenori din Romania au participat la seminariile organizate in sapte judete.

"Nevoia unui asemenea program a pornit de la rezultatele unei analize CITR care a aratat ca 49% dintre companiile de dimensiuni medii sau mari ce au intrat in insolventa in ultimii 2 ani au avut ca principala cauza supraindatorarea. Greselile de management si scaderea consumului vin pe locurile 2 si 3 intr-un clasament al cauzelor insolventei. Managerii care au participat in programul de informare initiat de noi au aflat astfel cum pot identifica sau chiar preveni insolventa din timp", a adaugat Cionca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#CITR insolventa, #proceduri citr, #afaceri citr , #Insolventa