Bucurestiul, liderul insolventelor

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 09:11
1567 citiri
Bucurestiul, liderul insolventelor

Bucuresti se mentine pe primul loc intre judetele cu cel mai mare numar de insolvente la jumatatea acestui an, cu 1.195 cazuri inregistrate, reprezentand 11,45% din numarul total de firme in aceasta situatie, in timp ce pe locul 2 se plaseaza Constanta, iar pe 3 Bihor, arata un studiu al Coface, informeaza NewsIn.

Astfel, in judetul Constanta erau inregistrare, la finalul lui iunie, 752 de cazuri de insolventa, reprezentand 7,2% din numarul la nivel national, in timp ce insolventele din Bihor insumeaza 6,47% din cazurile din tara, cu 675 firme.

In continuare, pe locul 4 este judetul Brasov, cu 618 cazuri (5,9%), urmat de Cluj - 511 cazuri (4,9%), Prahova (444 cazuri, reprezentand 4,25%), Satu Mare (407 cazuri, 3,9%), Arad (401 cazuri, 3,81%), Galati (392 cazuri, 3,76%) si Timis (323 cazuri, 3,13%).

Astfel, primele zece judete ca numar insolvente acumuleaza peste 50% din cazurile inregistrate la nivel national.

Comparativ cu sfarsitul lui 2008, Bucuresti este singurul care si-a pastrat pozitia in clasament.

Dintre celelalte judete situate pe primele 10 locuri, doar trei au avut o evolutie pozitiva fata de finalul anului trecut.

"Astfel, judetul Timis a inregistrat o scadere de 8 pozitii, sutandu-se acum pe pozitia 10 fata de locul secund in 2008, judetul Galati a coborat 4 pozitii, in timp ce judetul Prahova numai 3 pozitii", arata un studiu al Coface Romania prezentat miercuri, in cadrul conferintei de privind riscul de tara, care foloseste date ale Registrului Comertului.

Cea mai nefavorabila evolutie au avut-o judetele Satu Mare, care a inaintat 17 pozitii, urmat fiind de Arad si Brasov, cu urcari de 10, respectiv 9 locuri.

In Satu Mare, numarul cazurilor de insolventa a crescut de aproape 7 ori intr-un an

Practic, numarul cazurilor de insolventa in Satu Mare, Arad si Brasov a avut cea mai ampla dinamica si a crescut cu 570%, 290%, respectiv cu 332% fata de aceeasi perioada a anului trecut, "asemenea evolutii reprezentand adevarate semnale de alarma pentru situatia economica a acestor judete", subliniaza Coface.

La polul opus, judetele Teleorman si Alba aveau la jumatatea acestui an cel mai scazut numar de insolvente, de 42, respectiv 36 de cazuri, "nu neaparat datorita performanetelor economice din aceste zone, ci numarului redus de companii inregistrate in aceste zone", se mai precizeaza in studiul Coface.

Din analiza companiei mai rezulta ca, la jumatatea acestui an, 10.435 companii se aflau in diferite stadii ale procedurii de insolventa.

Dintre acestea, 5.222 firme se aflau in procedura generala de insolventa, 2.353 in procedura simplificata, 2.851 in faliment si 9 in reorganizare judiciara.

Numarul total de insolvente include atat cazurile deschide in acest an, cat si dosarele aflate in sold la 1 ianuarie 2009, provenind din anii anteriori si nesolutionate inca.

 

Banii trimiși acasă de diaspora la nivel global au crescut de șapte ori în ultimii 20 de ani. Ce țări au încasat cele mai mari remitențe
Banii trimiși acasă de diaspora la nivel global au crescut de șapte ori în ultimii 20 de ani. Ce țări au încasat cele mai mari remitențe
India, Mexic și China sunt țările care au primit în 2023 cele mai multe fonduri din străinătate, sub forma remitențelor trimise acasă de diaspora acestor țări. Remitențele primite de...
Care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinilor. Topul întocmit în urma răspunsurilor mecanicilor auto
Care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinilor. Topul întocmit în urma răspunsurilor mecanicilor auto
Peste 17.000 de ateliere auto și mecanici au participat la un sondaj major, care a evidențiat principalele motive pentru care mașinile vizitează cel mai des service-urile. În domeniul...
#dosare, #insolventa, #orase , #Insolventa

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  4. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  5. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  8. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
  9. Metoda necunoscută de majoritatea șoferilor prin care putem identifica vârsta reală a unei mașini și eventualele accidente suferite
  10. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR