Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Administratorul Hidroelectrica face acuzatii: Bancile au ascuns arierate

Administratorul Hidroelectrica face acuzatii: Bancile au ascuns arierate


Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, apreciaza ca 2013 va fi anul marilor insolvente, mai ales in domeniul industriei, pentru ca bancile nu vor mai putea sa "rostogoleasca" creditele cu probleme din cauza performantelor slabe ale economiei.

"Nu se intrevede niciun semn de crestere economica semnificativa si de aceea nimeni nu-si mai permite sa rostogoleasca credite si sa provizioneze. Bancile au tot rostoglit creditele, s-au tot ascuns arierate.

Din acest motiv, anul 2013 va fi un an al marilor insolvente, mai ales in domeniul industriei. In plus, insolventa a castigat incredere, iar multi au inceput sa vada beneficiile acestei operatiuni", a declarat Borza, proprietarul firma Euro Insol, care administreaza afaceri de sase miliarde de euro.

El spune ca insolventa este o solutie viabila pentru depasirea dificultatilor financiare si a mentionat ca toate companiile pe care le administreaza sunt pe profit.

Pe langa compania Hidroelectrica, din portofoliul Euro Insol mai fac parte World Trade Center Bucuresti, Uztel, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella, UCM Resita si Plafar.

In primele 11 luni ale anului trecut numarul firmelor care au intrat in insolventa a scazut cu 1,7% fata de perioada similara a anului 2011, cand 15.410 de societati au ajuns in incapacitate de plata, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului.

Firmele cu activitati in comertul cu amanuntul sunt cele mai afectate de lipsa lichiditatilor, domeniu urmat de sectorul transporturilor si depozitarii si de industria prelucratoare. La finele lunii noiembrie erau active in Romania peste un milion de firme.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1544 ori