Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Serviciile B2B au prosperat in primul semestru din 2012

Serviciile B2B au prosperat in primul semestru din 2012


Serviciile B2B (business to business) au crescut in primul semestru al acestui an cu 5,5%, ca serie bruta, si cu 6,5% ca serie ajustata, comparativ cu aceeasi perioada din 2011.

Aceasta crestere s-a datorat saltului inregistrat de activitatile auxiliare pentru transporturi, activitatile juridice si de contabilitate, releva datele provizorii publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

In intervalul ianuarie - iunie 2012, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor, ca serie bruta, s-a majorat, per ansamblu, cu 5,5%, datorita cresterilor inregistrate la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (8,2%), la transporturile aeriene (7,3%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (7,2%) si la activitati juridice si de contabilitate/activitati de consultanta in management (5,7%).

Ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primul semestru al anului, comparativ cu perioada similara din 2011, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut cu 6,5%.

Aporturi importante la acest procentaj le-au adus activitatile juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (13,5%), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (8,5%), transporturile terestre si transporturile prin conducte (7,2%), transporturile aeriene (6,8%), transporturile pe apa (5,3%) si telecomunicatii (2,6%).

Activitatile profesionale, stiintifice si tehnice au inregistrat scaderi de 11,4%, activitati de editare s-au diminuat cu 6,1%, activitatile de arhitectura si inginerie / activitati de testari si analiza tehnica au scazut cu 2,7%, iar activittaile posta si de curier s-au redus cu 1,8%.

Datele INS arata, totodata, ca, in iunie a.c., cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, s-a majorat cu 7,5%, in timp ce ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 11%.

Romania, reprezentata de 33 de companii la Parlamentul European al Intreprinderilor

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 925 ori