Seful ANSVSA le recomanda fermierilor sa faca exporturi de oi in Turcia

Duminica, 16 Martie 2014, ora 13:00
1213 citiri
Seful ANSVSA le recomanda fermierilor sa faca exporturi de oi in Turcia

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu, le-a recomandat, sambata, fermierilor din Romania sa exporte ovine in Turcia. El a declarat, in cadrul unei intalniri cu fermierii din Botosani, ca, inainte de a avea ca obiectiv efectuarea de exporturi de animale vii catre China, sa se 'focuseze pe relatia cu Turcia'.

'Deocamdata, pana stabilim procedurile tehnice cu chinezii, se ne focusam pe relatia cu Turcia. Noi am stabilit deja fermele de carantina in vreo patru-cinci judete si, dupa Paste, o sa vina delegatia de la serviciile veterinare din Turcia sa viziteze aceste ferme. Avem agreate cu ei toate certificatele sanitar-veterinare si, teoretic, dupa inspectie se poate relua comertul cu Turcia cu ovine vii', a afirmat Manastireanu.

De asemenea, presedintele ANSVSA a subliniat ca Turcia ar putea accepta, de la sfarsitul lunii mai, si tranzitul de carne de taurine, ca urmare a faptului ca Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor urmeaza sa publice, in buletinul propriu, statusul Romaniei de tara cu risc neglijabil la encefalita spongiforma bovina.

Referindu-se la relatiile comerciale cu China, Manastireanu sustine ca este nevoie de solicitarea serviciilor veterinare chineze pentru auditarea fermelor de ovine din Romania, pentru efectuarea exporturilor.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#companii export, #export turcia, #export oi , #Firme Romania