Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Schema prin care IMM-urile pot lua credite de 5 milioane de lei s-ar putea modifica

Schema prin care IMM-urile pot lua credite de 5 milioane de lei s-ar putea modifica


Schema de finantare prin care intreprinderile mici si mijlocii (IMM) pot contracta credite de pana la cinci milioane de lei, garantate de stat in proportie de 50%, ar putea fi modificata. Potrivit unui proiect de act normativ, lansat recent in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Finantelor, urmeaza sa fie prelungit termenul de valabilitate al unor documente solicitate pentru acordarea garantiei.

OUG nr. 92/2013 a aprobat Programul de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii care prevede ca IMM-urile pot contracta un credit de maximum 5.000.000 lei, pe o perioada de pana la doi ani, care este garantat de stat in proportie de 50% din valoarea finantarii. Banii pot fi utilizati numai pentru finantarea capitalului de lucru, neputand fi folositi pentru refinantarea altor credite in derulare.

De asemenea, imprumutul contractat poate fi prelungit pe o perioada de pana la un an.

Citeste mai multe despre Schema prin care IMM-urile pot lua credite de 5 milioane de lei s-ar putea modifica pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1287 ori
Citeste mai multe desprefirem romania imm credit